Η προηγούμενη ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη έκανε ρεκόρ εισιτηρίων και πέρασε τα ελληνικά σύνορα. Λίγο πριν φύγει ξανά για LA, ο δημιουργός αποκαλύπτει στο People το επόμενο κινηματογραφικό του πρότζεκτ.

Η ταινία Ένας Άλλος Κόσμος εισέπραξε εξαιρετικές κριτικές και έκανε ρεκόρ εισιτηρίων στην Ελλάδα, ενώ προβλήθηκε και στην Αμερική. Είναι λογικό να αναρωτηθεί κάποιος αν ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ένιωσε αδικημένος που η ταινία του δεν ήταν η ελληνική πρόταση για τα Όσκαρ«Νομίζω σε αυτές τις περιπτώσεις όποιον δημιουργό και να ρωτήσεις θα σου απαντήσει ‘’ναι’’. Όχι γιατί θα έχει αναγκαστικά δίκιο, αλλά γιατί κανείς δημιουργός δεν μπορεί να αποστασιοποιηθεί τόσο ώστε να είναι αντικειμενικός με το έργο του. Από την άλλη, δεν ξέρω κατά πόσο αντικειμενική μπορεί να είναι μια επιτροπή 5 ανθρώπων σε μια αγορά τόσο μικρή που ο ένας ξέρει τον άλλον και λειτουργούν όλα υπό μορφή παρέας. Άρα από όπου και αν το δεις, άκρη δεν θα βγάλεις. Πουθενά και σε καμία χώρα- αγορα δεν θα βρεις την απόλυτη αντικειμενικότητα. Υπάρχει παντού ατζέντα, παντού politics, παντού συμφέροντα και ο καθένας παλεύει για το προιόν του. Και καλά κάνει», εξηγεί στο people.

Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι ένας από τους λίγους έλληνες σκηνοθέτες που έχει καταφέρει να σταθεί στο εξωτερικό και να διακριθεί για τη δουλειά του –το killing of a sacred deer βραβεύτηκε στις Κάννες για το σενάριό του. Πώς του φάνηκε η τελευταία του δουλειά; «Αν και εμένα μου άρεσε πολύ ο Αστακός, βρήκα ότι με το Ελάφι ο Γιώργος πέρασε σε άλλη πίστα. Νομίζω ότι με κάθε του δουλεια εξελισετε και βρίσκει τρόπους ιδιετερους και μοναδικους να αφηγηθεί αυτό που θέλει. Είναι εξαιρετικά καλός σε αυτό που κάνει και τον εκτιμώ πολύ. Δεν είναι τυχαία η πορεία του», λέει ο δημιουργός. Μάλιστα, οι δυο τους γνωρίζονται εδώ και πολλά χρόνια. «Γνωριζόμαστε από πολύ παλιά γιατί πηγαίναμε στο ίδιο σχολείο και είχαμε κοινούς γνωστούς. Επίσης μια εποχή δουλεύαμε και οι δυο στους 10 Μικρούς Μήτσους», λέει ο Χριστόφορος.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.