Ο πρώτος serial killer στην Ελλάδα – Νόμιζα πως σκότωνα τη μητέρα μου

Έχει καταγραφεί στη διεθνή βιβλιογραφία ως ο πρώτος serial killer στην Ελλάδα. Τον Οκτώβριο του 1995, όλα τα πρωτοσέλιδα έχουν ως κεντρικό θέμα την άγρια δολοφονία μίας ιερόδουλης. Η κατάσταση του πτώματος, πάγωσε όλη τη χώρα. Το πτώμα βρέθηκε τεμαχισμένο, τα σπλάχνα της, είχαν αφαιρεθεί, ενώ οι θηλές της ήταν ακρωτηριασμένες.

Η αρχική αιτία θανάτου, ήταν ο στραγγαλισμός, ενώ σε όλο το κορμί της και το πρόσωπο, υπήρχαν μώλωπες από ξυλοδαρμό. Η Αστυνομία, δεν καταφέρνει να βρει το δράστη, και δύο μήνες αργότερα, βρίσκεται και δεύτερο πτώμα ιερόδουλης, σχεδόν με πανομοιότυπη εμφάνιση.

Η αστυνομία δίνει οδηγίες προς τις γυναίκες της πρωτεύουσας, να μη κυκλοφορούν αφού πέσει το σκοτάδι. Ο τρόμος έχει κυριεύσει την Αθήνα, καθώς ποτέ μέχρι τότε δεν έχει αντιμετωπίσει τόσο φρίκη σε έγκλημα.

5 ακόμα γυναίκες καταθέτουν, ότι γλίτωσαν τελευταία στιγμή από τη μανία του δολοφόνου. Όλες οι αστυνομικές δυνάμεις της πρωτεύουσας, βρίσκονται στο δρόμο, για να βρεθεί ο ένοχος. Γίνονται εκατοντάδες προσαγωγές, και τελικά μετά από μαραθώνιες ανακρίσεις ο Αντώνης Δαγκλής παραδέχεται, ότι αυτός είναι ο δολοφόνος που στοχεύει γυναίκες και τις στραγγαλίζει.

22 ετών ο Αντώνης Δαγκλής, κυκλοφορούσε με ένα λευκό βαν, πλησίαζε τις πιάτσες του αγοραίου έρωτα, και στη συνέχεια με ένα σχοινί, τις έπνιγε, για να εκδικηθεί τη μητέρα του, που πλάγιαζε με άνδρες για τα προς το ζην. «Την ώρα που σκότωνα τις ιερόδουλες, νόμιζα πως σκότωνα τη μητέρα μου», είπε ο νεαρός δολοφόνος ενώπιον του δικαστηρίου με τη μητέρα του να καταρρέει παθαίνοντας εγκεφαλικό την ώρα της κατάθεσης της.

Ο δράστης στην ηλικία των 16 ετών, είχε δει τη μητέρα του να εξέρχεται από ένα ξενοδοχείο ερωτικών συνερεύσεων και δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει αυτό το περιστατικό. Σκόπευε να καθαρίσει τη πρωτεύουσα από τη πορνεία, ένιωθε πως ήταν η αποστολή του.

Ο Δαγλής καταδικάστηκε σε 13 φορές ισόβια και τον Ιανουάριο του 1997 βρέθηκε κρεμασμένος στα κάγκελα του κελιού του.

 

E-Daily.gr

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ