Οριστικά στην Καλαμάτα τα 49 στρέμματα στη Δυτική Παραλία!


Με τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, συναντήθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας σήμερα (Τετάρτη) στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου δόθηκε η τελική και οριστική λύση για τα 49 στρέμματα της Δυτικής Παραλίας. Κατά τον πλέον επίσημο τρόπο, ο συγκεκριμένος χώρος περνά κατά χρήση στο Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως ελεύθερος χώρος για πολιτιστικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δράσεις από το Δήμο, για τους κατοίκους αλλά και τους φιλοξενούμενους της πόλης. Γι’ αυτό το σκοπό, αμέσως μετά τις 25 Μαΐου θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, αναφορικά με την παραχώρηση του χώρου στο Δήμο κατά χρήση και, μάλιστα, δωρεάν. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Επικρατείας έκανε και τις ανάγκες συνεννοήσεις με το υπουργείο Οικονομικών.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας έκανε την παρακάτω δήλωση: «Θερμά ευχαριστώ τον υπουργό Επικρατείας και συμπατριώτη μας κ. Βερναρδάκη, γιατί έδωσε οριστική λύση σε ένα κρίσιμο ζήτημα για την πόλη της Καλαμάτας, για το οποίο αγωνίσθηκα πάνω από μία δεκαετία και για την προώθησή του έχω ανέβει δεκάδες φορές στην Αθήνα.
Οι κάτοικοι της Δυτικής Παραλίας, αλλά και όλης της Καλαμάτας, όπως και οι επισκέπτες μπορούν πλέον να έχουν ένα χώρο, που με την κατάλληλη διαμόρφωση από το Δήμο Καλαμάτας θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ο υπουργός Επικρατείας, ευτυχώς, έλυσε το γόρδιο δεσμό της γραφειοκρατίας».


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΥ. ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ

Πέραν αυτού, ο δήμαρχος συναντήθηκε νωρίτερα με τον Ευάγγελο Καπετάνιο, γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών για τη διαχείριση των απορριμμάτων και του έκανε πλήρη ενημέρωση για την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο Δήμος, όσον αφορά στον τομέα αυτόν. Ο Π. Νίκας του επανέλαβε ότι ο Δήμος Καλαμάτας τάσσεται υπέρ της κεντρικής διαχείρισης και η τοπική διαχείριση απορριμμάτων θα σταματήσει αμέσως με το ξεκίνημα της κεντρικής.
Ο δήμαρχος ζήτησε τη συμβολή του γενικού γραμματέα στη χρηματοδότηση του Δήμου, με στόχο τη βελτίωση του εξοπλισμού διαχείρισης απορριμμάτων (κάδοι για οργανικά, μηχανολογικός εξοπλισμός, απορριμματοφόρα). Όλα τα αιτήματα είναι συμβατά με τον ΠΕΣΔΑ. Επίσης, τον ευχαρίστησε για την καλή συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας.

πηγή


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ