Δυναμική έναρξη για το 3ήμερο της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Κεντρική Πλατεία την Παρασκευή 27 Απριλίου με πολλές εκδηλώσεις και ζωντανή ραδιοφωνική κάλυψη από τον Έμφασις 91.8 .”

Την Παρασκευή 27 Απριλίου ξεκίνησε στην Καλαμάτα μια γιορτή εθελοντισμού και αιμοδοσίας, η οποία σήμερα ρίχνει αυλαία. Το τριήμερο αυτό τον εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε λόγω της  Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη (14η Ιουνίου) , τον εορτασμό της οποίας έχει επιλέγει να φιλοξενήσει φέτος η χώρα μας.

Η ανάληψη αυτής της διοργάνωσης παρέχει μια μεγάλη ευκαιρία να αναδειχθεί διεθνώς
η εθελοντική αιμοδοσία ως κομμάτι της κουλτούρας και του πολιτισμού της Ελλάδας.
Επιπλέον, μπορεί με τον τρόπο αυτό να διαδοθεί το μήνυμα ότι η απάντησή μας σε μια
περίοδο κρίσης μπορεί να είναι η αλληλεγγύη, ο αλτρουισμός και η προσφορά στον
συνάνθρωπο.

Έτσι λοιπόν την Παρασκευή 27 Απριλίου μικροί και μεγάλοι έδωσαν ραντεβού στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας , για να παίξουν, να διασκεδάσουν και να ενημερωθούν φυσικά από τους υπεύθυνους του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Από το πρωί στο κέντρο της Πλατείας είχαν στηθεί τα περίπτερα , όπου θα γινόντουσαν οι εκδηλώσεις και η ενημέρωση. Λίγο αργότερα ο χώρος πλημμύρισε με παιδιά από σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά , τα οποία πάντα υπό την εποπτεία των δασκάλων τους έπαιξαν , ζωγράφισαν , έγραψαν μηνύματα σχετικά με την ημέρα και την αιμοδοσία, έκαναν face-painting , συμμετείχαν σε τσουβαλοδρομίες που συμβόλιζαν την πορεία του αίματος στον οργανισμό και σε αγώνες δρόμου παρέα με τους Σταγονούλιδες, τις μασκότ της εκδήλωσης.

Και επειδή γιορτή και παιχνίδι χωρίς μουσική δεν νοούνται, όλη η εκδήλωση “ντύθηκε” μουσικά από τον Έμφασις 91.8 fm , τον Life fm 88 , που μαζί με το Entermassinia ήταν χορηγοί επικοινωνίας. Από νωρίς το πρωί στο μικρόφωνο του Έμφασις 91.8 fm βρέθηκαν η Άστρη Μαυρέα και ο Παναγιώτης Δραγκιώτης , καθώς και όλοι οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί τόσο του Έμφασις 91.8 fm, όσο και του Life fm 88 , οι οποίοι μέσα από μια τρίωρη ζωντανή ραδιοφωνική μετάδοση (10.00-13.00) μετέφεραν στους ακροατές τους το κλίμα που επικρατούσε στην εκδήλωση ανεβάζοντας την διασκέδαση στα ύψη.

Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί ενημέρωναν τους ακροατές για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, συνομίλησαν με τους υπεύθυνους από το Γενικό Νοσοκομείο , τον Ερυθρό Σταυρό και την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, δεν δίστασαν όμως να συμμετέχουν και οι ίδιοι στα παιχνίδια, να γίνουν και οι ίδιοι παιδιά και να δώσουν ένα δυναμικό παρόν στην έναρξη των εκδηλώσεων.

Στόχος της διοργάνωσης εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια όλου του έτους, οι οποίες θα
κορυφωθούν στις 12-14 Ιουνίου 2018, είναι:
• η προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών
• η ενθάρρυνση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων να γίνουν τακτικοί μη
αμειβόμενοι εθελοντές αιμοδότες
• η μετάγγιση στη νέα γενιά αιμοδοτών της ιδέας της μη αμειβόμενης εθελοντικής
αιμοδοσίας
• η διεθνής προβολή της ιστορίας, του πολιτισμού και της απαράμιλλης φυσικής
ομορφιάς της χώρας μας.

Η πόλη μας είναι μια από τις 12  συνολικά πόλεις που έχουν επιλεγεί να διοργανώσουν
ανάλογες εκδηλώσεις. Σε αυτές περιλαμβανόταν σκυταλοδρομία αγάπης με την
συμμετοχή Ολυμπιονικών, αθλητών, εθελοντών και παιδιών, παράσταση Καραγκιόζη και προβολή ταινίας από την Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας , εκθέσεις με έργα των παιδιών, εκδηλώσεις με συμμετοχή μουσικών και χορευτικών συλλόγων καθώς και πλήθος άλλες εκδηλώσεις , οι οποίες σκοπό είχαν να προωθήσουν το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και να παρουσιάσουν και τα χαρακτηριστικά της πόλης μας.

Ας ελπίσουμε οτι ο στόχος έγινε πραγματικότητα και ας μην ξεχνάμε οτι όλοι αποτελούμε μέλη αυτής της αλυσίδας και πρέπει να βοηθάμε ανιδιοτελώς τους συνανθρώπους μας.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση παρακάτω :

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ