Από τη Ζένια Σώρου

Μιλώντας με τη Χριστίνα Πολίτη έχοντας πια επιστρέψει από το ταξίδι της στο Βιετνάμ με τον Νίκο Κοκλώνη αναρωτιέμαι πως και δεν την έπεισε να πάνε μαζί με το σύντροφό της, Κώστα Σπυρόπουλο, καθώς ο Νίκος έχει μια έφεση στις πρώτες συνεντεύξεις με ζευγάρια που σε άλλες συνθήκες δύσκολα θα μιλούσαν μαζί. «Είχε πρεμιέρα», μου λέει γελώντας, ενώ εξηγεί πως το Βιετνάμ ήταν ένας από τους προορισμούς που πάντα ήθελε να επισκεφτεί. Τι της έκανε περισσότερη εντύπωση σε αυτό το ταξίδι; «Πολλά, αλλά αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι το πώς οδηγούν. Μπορούν ανά πάσα στιγμή να σε πατήσουν στο δρόμο, καθώς στο Ανόι δεν έχει πουθενά διαβάσεις, ο πεζός είναι σαν θύμα!», λέει σχολιάζοντας πως ακόμα και η αστυνομία περνά με κόκκινο. «Η ίδια αστυνομία με τις λαδί στολές που όταν πάει 12 το βράδυ σφυράει και εξαφανίζονται όλα τα τραπεζάκια έξω από τα εστιατόρια και τα μπαράκια. Η ίδια που δεν σε αφήνει να πατήσεις στο πεζοδρόμια έξω από το μαυσωλείο Ho Chi Minh (σ.σ. του θείου Χο όπως λένε οι βιετναμέζοι), ούτε και να μασάς τσίχλα», όπως έγραψε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος, διηγούμενη την εμπειρία της στο Ανόι στη στήλη της στο cosmopoliti.com

Η Χριστίνα μιλά στο People με ενθουσιασμό για όσα έζησε της στο Ανόι- απόλαυσε τον καφέ, που για τους βιετναμέζους είναι ολόκληρη τελετουργία, και ενθουσιάστηκε με την βερσιόν του με αυγό. Εντυπωσιάστηκε με το θέατρο με τις παραδοσιακές μαριονέτες μέσα στο νερό –κάτι σαν τον δικό μας Καραγκιόζη. Ξετρελάθηκε με τα σκυλάκια που κυκλοφορούν στο δρόμο με παρδαλά, πολύχρωμα παλτό που εξασφαλίζουν για αυτά οι ιδιοκτήτες τους, ώστε να αντιμετωπίζουν το κρύο. Δοκίμασε τις τοπικές σπεσιαλιτέ – και ξεχώρισε τη σούπα pho bo, με κρέας ή κοτόπουλο, noodles και λαχανικά, αλλά και το πιάτο Bun Cha με χοιρινό και noodle ρυζιού που παράγγειλε και ο Barak Obama στο εστιατόριο Bun Cha Huong Lien, κατόπιν προτροπής του chef Anthony Bourdain –και έκτοτε όλοι αποκαλούν τη συγκεκριμένη σπεσιαλιτέ που κοστίζει μόλις 6 δολάρια «του Obama».

Η εμπειρία της Χριστίνας στο Ανόι με ξεναγό τον Νίκο και συνοδοιπόρο τον Tρύφωνα Σαμαρά ήταν αξέχαστη. Επισκέφτηκαν την νυχτερινή υπαίθρια αγορά της Κυριακής στην παλιά συνοικία της πόλης και δοκίμασαν βιετναμέζικο street food, βρέθηκαν στην πιο παλιά παγόδα της πόλης με τις γυναικείες θεότητες, απελευθέρωσαν χελώνες στη West Lake για καλή τύχη, ενώ διασκέδασαν στην κρουαζιέρα που οργάνωσε για αυτούς ο Mr Travel στο Ha Long bay, μια περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους προστατευόμενη από την Ουνέσκο 3 ώρες από το Ανόι, έναν πολύ δημοφιλή προορισμό τελευταία, ανάμεσα στους τεράστιους κάθετους βράχους, ενώ εκεί τους περίμενε και μια έκπληξη: η επίσκεψη στο επιβλητικό σπήλαιο Sung Sot Cave με εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Φυσικά και θέλει να ξαναβρεθεί καλεσμένη του Νίκου σε επόμενο Celebrity Travel και έχει ήδη προορισμούς να του προτείνει. Περού ή Χιλή!

 

Τα τιπς του Νίκου αν βρεθείτε στο Βιετνάμ

Να πιείτε οπωσδήποτε egg-coffee στην παλιά συνοικία. To Pho Co coffee (11 Hàng Gai, Hàng Trống, Hà Nội) είναι σπίτι,  οικιακός ναός και καφέ ταυτόχρονα. Έχει και θέα από την αίθουσα στην ταράτσα στη λίμνη Hoan Kiem.

Επισκεφτείτε το ιστορικό ξενοδοχείο Metropole Hanoi. Θα νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε σκηνικό ταινίας. Από το 1901 που άνοιξε έχει φιλοξενήσει από τον Τσάρλυ Τσάπλιν στο γαμήλιο ταξίδι του, μέχρι τη Τζοάν Μπαέζ, τη Τζέιν Φόντα, τον Τζόρτζ Μπους, τον Μιτεράν, τον Σιράκ και φυσικά την Κατρίν Ντενέβ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Ινδοκίνα.

Κάντε μια βόλτα στην Hoan Kiem Lake και το Ναό Ngoc Son Temple μέσω της κόκκινης ξύλινης γέφυρας που ονομάζεται η γέφυρα του ανατέλλοντος ήλιου.

Επισκεφθείτε μια φάρμα μαργαριταριών για να μάθετε πώς γίνεται η καλλιέργεια και να αγοράσετε μαργαριτάρια από την πηγή σε ότι σχήμα και χρώμα θέλετε.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.