«Πώς να απαλλαγούμε τελικά από το περιττό βάρος;»: Ο γιατρός Σωτήρης Αδαμίδης απαντά σε βασικά ερωτήματα στην ομάδα του InStyle.

Υπάρχει τελικά ο τέλειος συνδυασμός τροφών για την απώλεια βάρους ή τη διατήρηση του σωστού;

Το μυστικό κρύβεται περισσότερο στις τροφές που αυξάνουν περισσότερο τη γλυκόζη , κοινώς το σάκχαρο. Κάποιες το ανεβάζουν πολύ , κάποιες όχι. Αυτός ο δείκτης στις τροφές λέγεται γλυκαιμικό φορτίο (GL) – ¨όσο πιο υψηλό είναι αυτό το φορτίο τόσο πιο πολύ βάρος προστίθεται στον οργανισμό με την κατανάλωσή τους. Για παράδειγμα , εάν κάποιος επιλέγει κόκκινο κρέας αλλά το συνδυάζει με τροφές που έχουν αυξημένο γλυκαιμικό φορτίο, όπως το λευκό ψωμί ή τα γλυκά , θα δει σύντομα το βάρος του να αυξάνεται. Εάν, όμως, το συνδυάζει με τροφές χαμηλού φορτίου, όπως τα λαχανικά, τότε θα χάσει βάρος ακόμα κι αν καταναλώνει μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού. Εννοείται επίσης ότι εκτός από την αύξηση του βάρους , η πρόσληψη τροφών με υψηλό γλυκαιμικό φορτίο συνεπάγεται και μεγάλο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2.

Διαβάστε τη συνέχεια στο InStyle.gr