Στην τελική ευθεία για να γεννήσει το τρίτο της παιδί έχει μπει η Kate Middleton και τα φώτα της δημοσιότητας δεν έχουν πέσει μόνο επάνω στον επικείμενο τοκετό, αλλά και στην μικρή πριγκίπισσα Charlotte η οποία θα γράψει ιστορία αμέσως μόλις έρθει στον κόσμο το αδερφάκι της!

Η 2 ετών πριγκίπισσα, που είναι τέταρτη στη σειρά της διαδοχής, θα αφήσει εποχή στα βρετανικά χρονικά αν η μαμά της γεννήσει αγόρι. Ο λόγος;  Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία της Διαδοχής του Θρόνου, που υπογράφηκε το 2013, η Charlotte θα γίνει η πρώτη «γαλαζοαίματη» στην ιστορία που δεν θα χάσει τη σειρά της στη διαδοχή του θρόνου από έναν άντρα διάδοχο!

Πριν από την αλλαγή του νόμου, η οποία έγινε όσο η Kate ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί, τον πρίγκιπα George, ένας άνδρας διάδοχος θα μπορούσε να παρακάμψει μία μεγαλύτερη σε ηλικία διάδοχο στη σειρά διαδοχής. Ο νέος κανόνας, που ισχύει για όλα τα πριγκιπικά μωρά που γεννήθηκαν μετά τις 28 Οκτωβρίου του 2011, υπαγορεύει ότι η διαδοχή βασίζεται πλήρως στη σειρά γεννήσεων και όχι στο φύλο.

Έτσι, ακόμα και αν το μωρό που θα έρθει είναι αγόρι, η Charlotte θα παραμείνει τέταρτη στη σειρά της διαδοχής και το αδερφάκι της θα πάρει την πέμπτη θέση, ρίχνοντας στην έκτη τον θείο τους, πρίγκιπα Harry