Ο Γιώργος Ξυλούρης στο GetGreekMusic: “Όσο πιο ολοκληρωμένος είσαι, τόσο καλύτερα πράγματα συμβαίνουν”

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Γιώργος Ξυλούρης στο GetGreekMusic.

Ο ανερχόμενος και αγαπημένος τραγουδιστής μίλησε για τα πρώτα του βήματα, τα όνειρα, τις προσδοκίες του και τα επαγγελματικά του σχέδια.

Ο Γιώργος Ξυλούρης στο GetGreekMusic

Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με την μουσική;

Τα πρώτα ερεθίσματα ήταν κυρίως λόγω της ενασχόλησης μου με το πιάνο. Τα πρώτα ακούσματα που είχα στο σπίτι ήταν Νίκος Ξυλούρης, Χαρούλα Αλεξίου, Γιώργος Νταλάρας. Όταν ήμουν 6-7 χρονών άκουγα πολύ Στέφανο Κορκολή. Και επειδή μου άρεσε όπως έπαιζε πιάνο, μου μπήκε το μικρόβιο σιγά σιγά.

Σε γνωρίσαμε μέσα από το Greek idol. Αν ξεκινούσες τώρα την καριέρα σου, θα πήγαινες σε κάποιο μουσικό talent show;

Θα πήγαινα ναι. Δεν πιστεύω πως είναι η ευκαιρία της ζωής σου, είναι όμως μια ευκαιρία. Είναι τεράστια διαφήμιση για την δουλειά σου. Φυσικά όλο αυτό πρέπει να συνδυαστεί αργότερα και με μια πολύ καλή δισκογραφία εκτός από τις Live εμφανίσεις.

Ο Γιώργος Ξυλούρης στο GetGreekMusic

Τι σου άφησε η συνεργασία σου με τον Φοίβο;

Τα καλύτερα. Και νομίζω μαθαίνεις πώς ένας άνθρωπος δουλεύει με απόλυτο επαγγελματισμό και πως σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο πας μόνο με πολύ δουλειά και πίστη.

Πιο πρόσφατο σου single είναι το «Εμένα ψάχνεις». Πες μας λίγα λόγια για αυτό.

Το «Εμένα ψάχνεις» το αγαπώ πάρα πολύ. Είναι σε μουσική του Παναγιώτη Μπρακούλια και στίχους του Γρηγόρη Βαξεβανέλη. Το κομμάτι είναι σε πιο dance ήχους και πραγματικά μου αρέσει πολύ.

Από πλευράς εμφανίσεων τι κάνεις αυτή την περίοδο;

Ολοκληρώσαμε τις εμφανίσεις στο Maxim. Το Maxim είναι το «αδερφάκι» του 4711. Περάσαμε πέντε μήνες παρέα με τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου, την Μαρία Ιακώβου και την Κιάννα. Θα ακολουθήσουν εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας Dj Andre και Κιάννα και το καλοκαίρι θα είμαστε στην Μύκονο, στο 4711.

Ο Γιώργος Ξυλούρης στο GetGreekMusic

Αγαπημένος Ελληνικός δίσκος;

«Καρδιά μου μην ανησυχείς» από τον Αντώνη Ρέμο.

Τι σε χαροποιεί και τι σε θυμώνει περισσότερο;

Με θυμώνει πολύ η κακία. Με χαροποιούν μικρά και απλά πράγματα. Νομίζω το χαμόγελο και η ενέργεια των ανθρώπων πιο πολύ. Από το να πεις μια καλημέρα όταν πας να πάρεις καφέ, μέχρι το ο,τιδήποτε. Η καλή αύρα των ανθρώπων γενικότερα με χαροποιεί.

Τι αποτελεί αφορμή για να επιλέγεις τα τραγούδια σου;

Νομίζω το ένστικτο μου και η βοήθεια των συνεργατών μου. Και φυσικά να πηγαίνει στη φωνή μου, είναι βασικό. Γιατί έχει τύχει να μου αρέσουν πολλά τραγούδια που δεν μπορούσα να υποστηρίξω σαν στυλ.

Εν έτη 2018 θεωρείς πως ένας καλλιτέχνης πρέπει να έχει μόνο καλή φωνή; Ή παίζει ρόλο και η εμφάνιση, το λεγόμενο πακέτο δηλαδή;

Νομίζω πως το πακέτο δεν έχει ξεπεραστεί και δεν πρέπει να ξεπεραστεί. Το βασικότερο είναι η επικοινωνία με τον κόσμο. Πρέπει να ιντριγκάρεις το κοινό σου είτε αυτό είναι μικρό είτε μεγάλο. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με την εμφάνιση σου είτε με την φωνή σου είτε και με τα δυο. Νομίζω ότι ο κάθε άνθρωπος επιλέγει από σένα αυτό που θέλει. Όπως και εμείς αντίστοιχα επιλέγουμε από τους γύρω μας το κομμάτι που μας ταιριάζει περισσότερο. Όσο πιο ολοκληρωμένος είσαι, τόσο καλύτερα πράγματα συμβαίνουν. Και φυσικά το Α και το Ω πέρα από όλα αυτά είναι η προσωπικότητα.

Ο Γιώργος Ξυλούρης στο GetGreekMusic

Πότε έκλαψες τελευταία φορά και γιατί;

Πάει καιρός…και δεν θυμάμαι και τον λόγο.

Διανύουμε την περίοδο της Eurovision. Θα μας εκπροσωπήσει η Γιάννα Τερζή με το τραγούδι «Όνειρο μου». Πώς βλέπεις την Ελληνική συμμετοχή φέτος;

Μ ’αρέσει και η Ελληνική και η Κυπριακή συμμετοχή. Είναι κάτι διαφορετικό. Η Γιάννα Τερζή έχει ερεθίσματα από το εξωτερικό που ήταν για αρκετά χρόνια και θα την βοηθήσει πολύ αυτό.

Θα σε ενδιέφερε να πας στην Eurovision;

Όχι. Βέβαια ποτέ μην λες ποτέ αλλά δεν νομίζω πως είναι ένας θεσμός που ταιριάζει σε μένα.

Πολλοί καλλιτέχνες έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους και για διεθνή καριέρα. Θα σε ενδιέφερε κάτι τέτοιο εσένα;

Δεν νομίζω πως αν γεννηθείς στην Ελλάδα μπορείς εύκολα να κάνεις διεθνή καριέρα σε επίπεδο που κάνει για παράδειγμα ο Justin Timberlake ή έκανε ο Michael Jackson. Είναι διαφορετική η κουλτούρα μας από αυτή του εξωτερικού. Πολλοί Έλληνες τραγουδιστές κάνουν επιτυχημένες εμφανίσεις και Live στο εξωτερικό, αλλά το να κάνεις μια παγκόσμια καριέρα δεν είναι εύκολο.

Ο Γιώργος Ξυλούρης στο GetGreekMusic

Υπήρξε κάποιος καλλιτέχνης που να σε στήριξε πολύ στα πρώτα σου βήματα;

Όλοι οι καλλιτέχνες που είχα την τύχη να συνεργαστώ με βοήθησαν με τις συμβουλές τους. Όπως ο ΝΙΝΟ, ο Νίκος Οικονομόπουλος και η Έλλη Κοκκίνου.

Τα τραγούδια σου έχουν και ερεθίσματα από παραδοσιακούς ήχους ή είναι πιο σύγχρονα;

Το μόνο τραγούδι που είχε παραδοσιακό ήχο ήταν η «Διαγραφή». Ίσως και το «Εύκολα». Γενικά προσπαθώ ο ήχος μου να είναι σημερινός αν και μου αρέσει και το πάντρεμα με τους παραδοσιακούς ήχους.

Θα ήθελες να κυκλοφορήσεις τον πρώτο σου προσωπικό δίσκο;

Νομίζω πως όλοι οι τραγουδιστές το θέλουν αυτό. Είναι ωραία η διαδικασία του ψάχνω τραγούδια με τους συνεργάτες μου. Και επειδή γράφω και εγώ τραγούδια είναι ένα παραπάνω κίνητρο. Λίγοι είναι αυτοί που καταφέρνουν να βγάλουν μια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά και πραγματικά μπράβο τους.

Ο Γιώργος Ξυλούρης στο GetGreekMusic

Πώς βλέπεις την κατάσταση με την ΑΕΠΙ;

Είναι θλιβερό αυτό που συμβαίνει με την ΑΕΠΙ. Πραγματικά νομίζω ότι έχουμε πολύ καλή γενιά μουσικοσυνθετών και είναι κρίμα να ακούς τα τραγούδια σου στο ραδιόφωνο, να ξέρεις τι δουλειά έχεις κάνει και να μην αμείβεσαι.

Μια ευχή που θέλεις να δώσεις στους αναγνώστες του GetGreekMusic;

Να μπαίνουν στο GetGreekMusic, να κλικάρουν και στο YouTube και στο site. Να είναι καλά και να ακούνε ακόμα περισσότερη Ελληνική μουσική.

Ο Γιώργος Ξυλούρης πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του single και βίντεο κλιπ από την Spicy Music με τίτλο “Εμένα ψάχνεις” ενώ το καλοκαίρι θα ξεκινήσει εμφανίσεις στην Μύκονο και στο 4711.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ