Δραματικές στιγμές εκτυλίσσονται στην Ηλεία μετά από φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής και καίει το χωριό Σκυλλουντία, το οποίο εκκενώθηκε από την Αστυνομία.

Η φωτιά μαίνεται σε τρία μέτωπα στην περιοχή Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και, συγκεκριμένα, στις περιοχές Φρίξα, Σκυλλουντία και Καλυβάκια. Παράλληλα, στ γειτονική Αρχαία Ολυμπία έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα, υπό τον φόβο επέκτασης της φωτιάς.

Οι κάτοικοι του χωριού Σκιλλουντία συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία του χωριού και απομακρύνθηκαν από την Αστυνομία η οποία με περιπολικά και ηχητικά μηνύματα ενημέρωνε τους κατοίκους για την εκκένωση ή την απομάκρυνση από τα επικίνδυνα σημεία. Σύμφωνα με το ilialive.gr, το χωριό είναι βυθισμένο στο σκοτάδι και οι φλόγες το έχουν ζώσει. Καύτρες πέφτουν από τον ουρανό και κάποιες από αυτές κατέληξαν σε σπίτια.

Στην περιοχή επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ το πυροσβεστικό έργο συνδράμουν οχήματα του δήμου και ιδιωτικό βυτιοφόρο.  Το έργο των πυροσβεστών είναι δύσκολο λόγω του δύσβατου εδάφους αλλά και των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Δείτε βίντεο από την φωτιά: