Μαύρη τρύπα 27 εκατ. αποκάλυψε η νέα διοίκηση του ΟΛΘ

Μαύρη τρύπα 27 εκατ. ευρώ, που αφορά στην κατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού του ΟΛΘ, αποκάλυψε ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Σωτήρης Θεοφάνης.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν διαφορές στα οικονομικά μεγέθη της επιχείρησης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε από τους ορκωτούς ελεγκτές ποια θα είναι η εικόνα και εκεί».

Ουσιαστικά, η κοινοπραξία που εξαγόρασε προ δύο εβδομάδων το 66% του ΟΛΘ, έθεσε θέμα διαφορών στην εικόνα που έλαβε από τα δεδομένα της διαγωνιστικής διαδικασίας, σε σχέση με αυτά που παρέλαβε.

Ερωτήθηκε σχετικά από την «Κ», για το κατά πόσο προτίθεται να κάνει χρήση τυχόν αποζημιωτικών δικαιωμάτων που έχει, σύμφωνα με την σύμβαση παραχώρησης, ο επενδυτής, απάντησε: «Ουδέν σχόλιο, προσωρινά».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της DIΕP, Αλεξάντερ Μελενθιν, για το ίδιο θέμα, ανέφερε ότι πράγματι τα δεδομένα της επένδυσης έχουν αλλάξει, σε σχέση με αυτά που είχε στη διάθεσή του, αλλά υπογράμμισε ότι παραμένει ευτυχής με την τοποθέτησή του στην Ελλάδα, εκτιμώντας, παράλληλα, ότι η νέα διοίκηση θα καταφέρει να πετύχει αποτελέσματα που θα ικανοποιήσουν τους μέτοχους.

Αυτά προέκυψαν, μεταξύ άλλων σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το νέο μάνατζμεντ του ΟΛΘ στον χώρο του λιμανιού της συμπρωτεύουσας.

Επίσης,  ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος του ΟΛΘ πως τρεις μεγάλες, διεθνείς ναυτιλιακές =εταιρείες που είχαν διακόψει την παροχή υπηρεσιών με δικά τους καράβια (dedicated seeder leader services), επανακάμπτουν  με δικά τους πλοία και υπηρεσίες, εντός των επόμενων εβδομάδων.

Πληροφορίες της αγοράς που συγκέντρωσε η «Κ», θέλουν οι τρεις αυτές εταιρείες να είναι οι MAERCK., COSCO και CMA-CGM.

 

 

kathimerini

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ