«Μαλλιά κουβάρια» στο Δ.Σ. Καλαμάτας για τα σκουπίδια με καταγγελίες για παρανομίες από απλήρωτους εργαζομένους!

Τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας που… έπεσε την ώρα του καθήκοντος, τίμησε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, τηρώντας ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος είχε εκπαιδευτεί όπως όλοι οι πιλότοι μας και είχε υπηρετήσει στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος (ΠΕΑ) στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Ο αδικοχαμένος πιλότος άλλωστε, ο οποίος ήταν παντρεμένος με την Μαρία Πέτσα από την Ηλεία, είχε βρεθεί στη Μεσσηνία, με το Δημοτικό Συμβούλιο, πριν… καταπιαστεί με σειρά θεμάτων της καθημερινότητας, να αποτίει με αυτόν τον τρόπο, φόρο τιμής στον άνθρωπο που προκάλεσε θλίψη στο πανελλήνιο.

ΤΑ ΠΑΝΩ… ΚΑΤΩ  ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ  ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

Στα υπόλοιπα θέματα, αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, ήταν οι καταγγελίες των εργαζομένων (από την προηγούμενη σύμβαση) στη Μαραθόλακκα, οι οποίοι έβαλλαν κατά του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα και του αντιδημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, κατηγορώντας τους, ότι τους κορόιδεψαν όταν τους είπαν να συνεχίσουν να δουλεύουν και θα μεριμνούσαν αυτοί για να πληρωθούν. Μάλιστα, όπως ανέφεραν φανερά και απόλυτα δικαιολογημένα αγανακτισμένοι, πέρασαν το Πάσχα χωρίς χρήματα, καταγγέλλοντας τη στάση της Δημοτικής Αρχής, ενώ χαρακτηριστική ήταν και η καταγγελία του Γιώργου Ίσσαρη, ο οποίος έκανε λόγο για παρανομίες που γίνονταν και εξακολουθούν να γίνονται στη Μαραθόλακκα, επισημαίνοντας πως έχουν θαφτεί σκουπίδια ακόμη και σε δασικές εκτάσεις που έχουν παραχωρηθεί προσωρινά από το Δασαρχείο, ζητώντας να σπεύσουν στο σημείο, οι Εισαγγελικές Αρχές. Έντονος, ήταν ο προβληματισμός που προκλήθηκε και για τις διαδικασίες που ακολουθούσε ο Δήμος για την πληρωμή της εταιρίας που διαχειριζόταν τα σκουπίδια, η οποία σύμφωνα με τις εισηγήσεις της αρμόδιας υπηρεσιακής επιτροπής, δεν ανταποκρινόταν στις συμβατικές της υποχρεώσεις. Η επιτροπή δεν γνωμοδοτούσε υπέρ της παραλαβής των εργασιών της εταιρίας, κάτι που έγινε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, ώστε η εταιρία να μπορέσει να πληρωθεί για να συνεχίσει να διαχειρίζεται τα απορρίμματα. Η επίτροπος ωστόσο, του Ελεγκτικού Συνεδρίου επέστρεψε στο Δήμο ως μη νόμιμο το τελευταίο του ένταλμα για την πληρωτή της εταιρίας, λόγω της αρνητικής γνωμοδότησης της υπηρεσιακής επιτροπής, με αποτέλεσμα η εταιρία να μην πληρωθεί και να μην πληρώσει τους εργαζομένους. Έτσι, με τη σειρά της, η εταιρία προσέφυγε στη δικαιοσύνη διεκδικώντας από το Δήμο 200.000 ευρώ. Το θέμα, εν μέσω έντασης, “πάγωσε” και σήμερα, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου, με τη συμμετοχή και της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, στην οποία θα μελετηθεί και η πρόταση που κατέθεσε στο Σώμα, ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Σταματόπουλος. Στο μεταξύ, αν δεν βρεθεί άμεσα λύση για την πληρωμή των εργαζομένων, στους οποίους η ECOWASTE οφείλει περίπου 45.000 ευρώ, ο δικηγόρος τους Άγγελος Βλαχονικολός, ζήτησε να τους καταβληθούν τα οφειλόμενα, ακόμη και με κατάσχεση εις χείρας τρίτων, της αμοιβής που δικαιούται η εταιρία από τη νέα εταιρία στην οποία έχει ανατεθεί η διαχείριση των απορριμμάτων, η οποία έχει μισθώσει τα μηχανήματα της προηγούμενης!

“ΜΑΚΑΒΡΙΟ” ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ…

Σήμερα λοιπόν, τα… σπουδαία για το θέμα, με προβληματισμό να προκαλεί μια ακόμη καταγγελία, αυτή τη φορά από τον Θεόδωρο Μπερδήμα, αναφορικά με το νεκροταφείο της Καλαμάτας. Ο επικεφαλής τους συνδυασμού “Αλλαγή”, έκανε λόγο για σοβαρό έλλειμμα στη φύλαξη του χώρου, τονίζοντας πως κάποιοι κλειδώνουν μέσα τους επισκέπτες, χωρίς να τους έχουν ενημερώσει νωρίτερα, ενώ πολλά από τα λουλούδια στα μνήματα, καταλήγουν… σε ανθοπωλεία της πόλης! Ο δήμαρχος Καλαμάτας απάντησε στον Θόδωρο Μπρεδήμα ότι κλοπή λουλουδιών από τα μνήματα, γινόταν στο παρελθόν, για να πάρει την απάντηση ότι περιστατικό, σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα! λουλούδια από το νεκροταφείο πωλούνταν σε ανθοπωλείο! Σε ότι αφορά στην πόρτα του νεκροταφείου, ο δήμαρχος αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα και επεσήμανε ότι θα ζητήσει από τον φύλακα να σφυρίζει πριν κλειδώσει.

ΣΤΟ… ΣΦΥΡΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ  ΤΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ!

Τέλος, ένα ακόμη θέμα που προκάλεσε αίσθηση, ήταν αυτό στο πλαίσιο της αποκάλυψης της “Φ” πέρυσι το καλοκαίρι, για την δράση ομάδας Ουκρανών, οι οποίοι είχαν νοικιάσει και το τουριστικό του Ταϋγέτου, από το Δήμο, εγκαταλείποντας στην πορεία, όπως έκαναν με πάρα πολλά ακίνητα ιδιωτών στην πόλη. Οι καταγγελίες πολλές και σοβαρές και έχουν πάρει ήδη το δρόμο της δικαιοσύνης, με τον Δήμο, σε ότι τον αφορά, να λαμβάνει την απόφαση επαναμίσθωσης του Τουριστικού, ξεχωριστά από την ξύλινη καφετέρια. Συγκεκριμένα, το Σώμα ενημερώθηκε για την καταγγελία της σύμβασης μίσθωσης του Τουριστικού στον Ταΰγετο από την εταιρεία Olympic Sport AE και ενέκρινε την εκμίσθωση του Τουριστικού Ξενώνα Ταϋγέτου και της λυόμενης ξύλινης κατασκευής (καφετέριας) ξεχωριστά.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ