Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον ήρωα Γιώργο Μπαλταδώρο – Ο χάρος σου έστησε καρτέρι

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε στο Μορφοβούνι τον ήρωα Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο που έχασε την ζωή του εν ώρα καθήκοντος, στη συντριβή του Mirage 2000-5 κοντά στη Σκύρο.

Ο θάνατος του Γ. Μπαλταδώρου έχει προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση, ενώ πένθος τριών ημερών έχει κηρυχθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η σορός του άτυχου πιλότου, έφτασε με C -130 στην Καρδίτσα, ενώ λίγη ώρα αργότερα μεταφέρθηκε στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Τον αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά η οικογένεια του, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας καθώς και των ενόπλων δυνάμεων.

Το φέρετρο του ήταν σκεπασμένο με τη γαλανόλευκη, ενώ προηγούνταν το ξίφος και πηλήκιο του. Τη στιγμή μάλιστα που έφτασε στην εκκλησία το φέρετρο, όσοι ήταν εκεί, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Τραγική φιγούρα η σύζυγος του 34χρονου πιλότου, που άφησε πίσω του δύο μικρά παιδιά, η οποία σύμφωνα με το www.karditsalive.net λιποθύμησε λίγο πριν την κηδεία.

Η αστυνομία έκλεισε την είσοδο του χωριού, και πολλοί είναι αυτοί που φτάνουν με τα πόδια.

Μεταξύ άλλων το «παρών» στην κηδεία δίνουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με τον αναπληρωτής Υπουργό Φώτη Κουβέλη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός.

Η Βουλή των Ελλήνων αποφάσισε την «υιοθέτηση» των δύο ανήλικων τέκνων του. Την πρόταση έκανε πρώτος ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας, καθώς έχει συγκροτηθεί ειδική επιτροπή, η οποία αναμένεται να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα ώστε να βγάλει το πόρισμά της.

Συγκλόνισε ο επικήδειος με τον οποίο αποχαιρέτησε τον πιλότο Γιώργο Μπαλταδώρο ο συνάδελφος και στενός φίλος του, Σπύρος Καρέλης.

“Η μοίρα δεν σε άφησε να ολοκληρώσεις το θαυμαστό έργο σου πάνω στα ατσάλινα φτερά σου. Σου έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής σου και σε άρπαξε από κοντά μας αφήνοντας ένα κενό. Πέρασες στην αιωνιότητα , πέρασες στην ιστορία.

Φεύγεις από τον κόσμο σαν τα φύλλα που τα παίρνει του ανέμου η οργή. Την αγάπη μας την είχες και θα την έχεις. Τη θύμησή σου δεν θα την αποχωριστούμε ποτέ διότι το κενό της απουσίας σου είναι πολύ μεγάλο” ανέφερε μεταξύ άλλων με τρεμάμενη φωνή.

“Ο χάρος ζήλεψε τα νιάτα σου και έστησε καρτέρι. Πάλεψες παλικαρίσια και παλικαρίσια έφυγες με το χαμόγελο στα χείλη που ποτέ δεν σε εγκατέλειψε. Σε φοβόταν ο ουρανός, σε ζήλευε η θάλασσα.. Μας είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσουμε και να προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα και σε εμένα προσωπικά που έτυχε να απευθύνω αυτά τα τελευταία λόγια. Όσα κι αν σου πω είναι λίγα. Δεν εκφράζονται με λόγια όσα αισθανόμαστε όλοι αυτή τη στιγμή. Δεν έχω το κουράγιο να συνεχίσω…” είπε με λυγμούς.

“Η 114 Πτέρυγα Μάχης θα σε διαφυλάττει πάντοτε στη μνήμη της. Η Πατρίδα μας σε κατατάσσει μεταξύ των ηρώων. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή σου εκεί που δεν υπάρχει πόνος. Η οικογένεια σου θα είναι οικογένεια μας», κατέληξε.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ