Επεισόδια στα Εξάρχεια και εισβολή Ρουβίκωνα σε γραφεία στην Κηφισιά

Νέα επεισόδια έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας στα Εξάρχεια.

Ομάδα αγνώστων επιτέθηκε δύο φορές με πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που είναι τοποθετημένη στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα.

Οι πρώτες συμπλοκές άρχισαν στις 23:30 τα βράδυ και διήρκεσαν μιάμιση ώρα.

Μετέπειτα η κατάσταση ηρέμησε όμως γύρω στις 5:20 τα ξημερώματα οι δράστες ξαναχτύπησαν τη διμοιρία για περίπου δέκα λεπτά, προτού διαφύγουν.

Δεν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.

Σε ένα ακόμα περιστατικό βίας, νέα έφοδο σε γραφεία ιδιωτικής επιχείρησης πραγματοποίησαν, λίγο μετά τις 6:00 τα ξημερώματα, αντιεξουσιαστές του «Ρουβίκωνα».

Σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι δράστες εισέβαλαν στα γραφεία της εταιρείας στην Κηφισιά και προκάλεσαν ζημιές με σφυριά και μπογιές, ως αντίποινα για την «απόλυση τριών εργαζόμενων που είχαν αναπτύξει συνδικαλιστική δράση».

Απαραίτητη προϋπόθεση για να απολαμβάνουν οι πολίτες τα δικαιώματά τους είναι να υπάρχει ασφάλεια, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, υπό τη σκιά των περιστατικών ανομίας που ταλανίζουν την πρωτεύουσα.

Τόνισε πως όποιος αντιπαραβάλει δικαιώματα και ασφάλεια κάνει λάθος, καθώς είναι αλληλένδετα, και επισήμανε πως στη σημερινή κοινωνία απαιτείται τόσο καταστολή όσο και πρόληψη για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

 

skai

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ