Απο στιγμή σε στιγμή αναμένεται στην Αθήνα το Άγιο Φως

«Έχουμε και φέτος την τιμή να παραλαμβάνουμε  από τα χέρια σας το Άγιο Φως και το προνόμιο να Το μεταφέρουμε, μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα στην Ελλάδα. Η Εκκλησία των Ιεροσολύμων στην μακραίωνη ιστορική της πορεία ανα δεικνύει την ελληνορθόδοξη μαρτυρία εν μέσω ποικίλων δυσκολιών, διασφαλίζοντας τη συνέχεια των Θεσμών του Πατριαρχείου και της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας.Η Ελληνική Πολιτεία παραμένει σταθερά αρωγός του Παλαίφατου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας στην προσπάθεια διαφύλαξης των ιερών προνομίων και του πνευματικού ρόλου της Σιωνίτιδας Εκκλησίας», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Η άφιξη της ελληνικής αντιπροσωπείας στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα αναμένεται στις 18:30, ενώ στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη στις 20:30 το βράδυ.

Τρεις θα είναι οι έκτακτες πτήσεις που θα μεταφέρουν το Άγιο Φως από Αθήνα σε Λάρισα, Λήμνο, Σάμο, Χίο, Κεφαλονιά και Ιωάννινα, ενώ με εννέα προγραμματισμένες πτήσεις θα γίνει η μεταφορά του προς Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ρόδο, Ζάκυνθο, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο και Μύκονο.

H μεταφορά του Αγίου Φωτός προς Κέρκυρα, Κω και Κάρπαθο θα γίνει από την εταιρία «Sky Express» με μία προγραμματισμένη πτήση προς Κέρκυρα και μία έκτακτη (με ενδιάμεσο προορισμό) προς Κω και Κάρπαθο.

Στις 9 το βράδυ θα φθάσει στην Πάτρα το Αγιο Φώς

Στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρίσκονται ήδη ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας π. Ερμόλαος Μασσαράς και ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Παναγίας Αλεξιωτίσσης π. Βασίλειος Δημητρόπουλος για να παραλάβουν το Αγιο Φως και να το μεταφέρουν στην Πάτρα.

Η Υποδοχή του Αγίου Φωτός θα πραγματοποιηθεί στις 21.00 το βράδυ, έξω από τον ιερό ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, πλάι στο Επισκοπείο και πίσω από το ναό του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέου.

Στην Υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Πάτρα θα είναι παρόντες ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος.

Στις 8 παρά 10 απόψε το Άγιο Φως στη Ζάκυνθο με πτήση της Olympic

Με την πτήση “ΟΑ 052 Αθήνα 19:00 Ζάκυνθος 19:50”, θα φτάσει στο νησί μας σήμερα Μ. Σαββάτο το Άγιο Φως.

Σε όλη τη χώρα θα γίνουν έκτακτες πτήσεις όπου σε συνδυασμό με τις τακτικές, θα φθάσει έγκαιρα το φως από τον Πανάγιο Τάφος για να μεταδοθεί μέσω της Αναστάσιμης Τελετής.

patrastimes

ermisnews

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ