«Άρωμα» Ελλάδας θα έχει η γαμήλια δεξίωση του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle, καθώς ένας εκ των σεφ που έχουν αναλάβει το μενού κατάγεται από την χώρα μας. Ο λόγος για τον Νίκο Κουλούσια, ο οποίος μίλησε στο People γι’ αυτή την ξεχωριστή στιγμή.

Με καταγωγή από την Νεάπολη Κοζάνης και την Ναύπακτο Ακαρνανίας, ο 37χρονος σεφ είναι ένας από τους Έλληνες που διαπρέπουν στο Εξωτερικό. Μεταξύ άλλων, έχει επανδρώσει εστιατόρια της Αφρικής, της Ευρώπης και των ΗΠΑ, αλλά και μαγειρέψει για διεθνούς εμβέλειας προσωπικότητες, όπως ο Ρώσος πρόεδρος, Vlantimir Putin.

«Έχω μια μακροχρόνια συνεργασία εδώ στην Αγγλία με διάφορα εστιατόρια, caterings και τα λοιπά. Ένα από αυτά είναι στην λεγόμενη Crown List, δηλαδή, προμηθεύει το Παλάτι», εξηγεί ο ίδιος στο People για τον τρόπο με τον οποίο βρέθηκε στην «γαλαζοαίματη» κουζίνα για την τελετή της 19ης Μαΐου στο κάστρο του Windsor.

Ο Νίκος, πατέρας ενός μικρού κοριτσιού, θα είναι ένας από τους 24 σεφ, οι οποίοι, μαζί με την ομάδα τους, θα επιμεληθούν το μενού. «Ο καθένας έχει από ένα συγκεκριμένο κομμάτι, φανταστείτε σαν μία ορχήστρα που βγαίνει για συναυλία», λέει και αποκαλύπτει πως οι προετοιμασίες έχουν αρχίσει εδώ και περίπου έναν μήνα. «Κάθε μέρα είμαστε στις κουζίνες 12-13 ώρες! Μερικές φορές σου φεύγει η όρεξη γιατί κάνεις το ίδιο και το ίδιο, ξανά και ξανά, μέχρι να είναι τέλειο. Θέλει τεράστια υπομονή και χοντρό πετσί!».

«Δυστυχώς, δεν μπορώ να αποκαλύψω κάτι από το μενού γιατί δεν μας έχουν δώσει το “πράσινο φως”», παραδέχεται, ωστόσο, εξομολογείται πως το ζευγάρι και οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι του θα πάρουν μία μικρή γεύση από την ελληνική κουζίνα, καθώς μεταξύ των υλικών που θα χρησιμοποιήσει θα είναι ο κρόκος από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κοζάνη και το ελαιόλαδο από την Κρήτη. «Εκτός από αυτά τα στοιχεία Ελλάδας, θα έχουμε και μεσογειακά, αλλά και κάποιες κλασσικές αγγλικές συνταγές, που ονομάστηκαν από την βασιλική οικογένεια», συμπληρώνει.