Με επιτυχία συνεχίζεται η 24η και 25η Πανελλήνια Έκθεση Μορφολογίας Σκύλων στην Καλαμάτα


Μεγάλη επιτυχία, σημειώνει και σήμερα, δεύτερη ημέρα, η 24η και 25η Πανελλήνια Έκθεση Μορφολογίας Σκύλων, που ξεκίνησε διεξάγεται στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Καλαμάτας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Χθες, παρουσιάστηκαν 350 σκύλοι, ενώ σήμερα, μέχρι τις 5 περίπου το απόγευμα, θα παρουσιαστούν ακόμη 250, οι περισσότεροι εκ των οποίων, κλέβουν κυριολεκτικά τις εντυπώσεις! Στη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργανώνει ο Κυνοφιλικός Όμιλος Μεσσηνίας, οι επισκέπτες, εκτός από το ιδιαίτερο αυτό θέαμα, έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους πλέον ειδικούς και να λύσουν τις απορίες τους, γύρω από την απόκτηση ενός σκύλου, κάτι που συμβάλει με έναν τρόπο, στη μείωση και των αδέσποτων, γιατί όσο πιο συνειδητοποιημένος είναι ο επίδοξος ιδιοκτήτης, τόσο λιγοστεύουν τα ενδεχόμενα να αφήσει το σκυλί που υιοθέτησε, στο… δρόμο. Χαρακτηριστική, είναι η εικόνα που συναντά κανείς στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, όπου πολλά παιδιά με τους γονείς τους, θαυμάζουν τα σκυλιά που προέρχονται από διάφορες φυλές, παίρνοντας και κέρασμα τσουρέκι, από τα μέλη του Ομίλου, ο οποίος πάντα μεριμνά για τους επισκέπτες του. Στη διοργάνωση και φέτος, έχουν συμβάλει πολλοί επιχειρηματίες του τόπου, αντιλαμβανόμενοι πως αυτή η προσφορά τους, είναι άκρως ανταποδοτική, όπως ανέφερε μιλώντας με παραδείγματα, ο πρόεδρος του Κυνοφιλικού Ομίλου Μεσσηνίας Βασίλης Ανδριανόπουλος.

ΠΟΛΛΑ ΤΑ…ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑ ΟΦΕΛΗ!

“Πράγματι, οι επιχειρήσεις της πόλης, μας βοήθησαν για πρώτη φορά τόσο πολύ, αφού φαίνεται πως ο επιχειρηματικός κόσμος καταλαβαίνει, ότι αυτό, δεν είναι μόνο ένα happening  που αφορά στους κυνόφιλους, αλλά έχει και τουριστικό και εμπορικό ενδιαφέρον”, σημείωσε ο κ. Ανδριανόπολους, ο οποίος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα γεγονότα. “Αν αναλογιστεί κανείς πως στην Καλαμάτα αυτό το Σαββατοκύριακο, είναι 200 άτομα, εκ των οποίων κάποιοι έμειναν στα ξενοδοχεία και όπως πληροφορούμε έχουν κλείσει για το επόμενο Σαββατοκύριακο να έρθουν να… αποδράσουν στην πόλη, καταλαβαίνει, τα πολλαπλά οφέλη”, δήλωσε ο πρόεδρος, ο οποίος αναφέρθηκε και σε έναν Ρουμάνο επισκέπτη στο παρελθόν -αφού ο θεσμός στην πόλη, μετρά 20 χρόνια(!) ζωής- ο οποίος άνοιξε κατάστημα στη Ρουμανία με τα τοπικά μας προϊόντα. “Ένας φίλος από τη Ρουμανία, άνοιξε ντελικατέσεν εκεί με την επωνυμία “Αρχαία Μεσσήνη” και έρχεται κάθε χρόνο, ενώ προμηθεύεται προϊόντα από ‘δω και άλλοι πολλοί, έρχονται συχνά για διακοπές όπως παλιοί κριτές”, ανέφερε ο κ. Ανδριανόπουλος, μιλώντας για τα… παράπλευρα οφέλη! “Σκεφτείτε την κίνηση στα ξενοδοχεία, στα καταστήματα εστίασης, στα πρατήρια υγρών καυσίμων και όχι μόνο”, τόνισε ο Βασίλης Ανδριανόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως φέτος έχουν έρθει στην Καλαμάτα πολλοί Έλληνες από διάφορα σημεία της χώρας, όπως το Βόλο, τη Ζάκυνθο, την Κρήτη, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από το εξωτερικό και ειδικότερα, τη Σερβία, την Ιταλία και τη Ρωσία, μαζί με Ιρλανδούς, Κύπριους και φυσικά Έλληνες κριτές. Ο κ. Ανδριανόπουλος τέλος, χαρακτήρισε ιδανικό το χώρο αυτό, καθώς έχει μεγάλο παρκινγκ και τη δυνατότητα να τοποθετηθούν τέντες, ενώ “ξεναγεί” τους επισκέπτες σε όλη την πόλη, μέχρι να φτάσουν εκεί.

πηγή


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ