Κόλαση φωτιάς στην παράνομη χωματερή Αλιμακίου Κυπαρισσίας – Ανάστατοι οι κάτοικοι, άφαντος ο Δήμος

ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ… είναι  οι κάτοικοι στην περιοχή Ραχών, Αλιμακίου Κυπαρισσίας μετά την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε προχθές βράδυ στην χωματερή που γίνεται απόρριψη των σκουπιδιών από περιοχές της Τριφυλίας, ακόμη και από την Costa Navarino, καθώς ήταν ευτύχημα που δεν επεκτάθηκε λόγω των ούριων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

H περιοχή, όπως τονίζουν οι κάτοικοι, έχει επιβαρυνθεί μετά την αποκατάσταση του παλιού χώρου ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων αλλά περισσότερο από την νέα παράνομη χωματερή δίπλα στον ίδιο χώρο, που δημιουργήθηκε χωρίς αδειοδότηση, πράγμα για το οποίο η Περιφέρεια Πελοποννήσου επέβαλε πρόστιμο, καθώς δεν πληροί καν τις προδιαγραφές ασφαλείας…

Για το θέμα αυτό ο κάτοικος, πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας, πρώην δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κατσαργύρης τόνισε σε δηλώσεις του ότι «είχαμε, πιθανόν από εύφλεκτα υλικά, την μεγαλύτερη φωτιά που έχει προκύψει στην χωματερή, αλλά ήταν ευτύχημα ότι οι άνεμοι ήταν ανατολικοί προς την πλευρά του Κοπανακίου και γι’ αυτό δεν ήταν άμεσα αντιληπτό το μέγεθός της στην πρωτεύουσα της Τριφυλίας”. Πρόσθεσε ότι “η φωτιά ξέσπασε στην νέα χωματερή, ενώ συνεργεία έδωσαν αγώνα ώστε να μην επεκταθεί στην αποκαταστημένη χωματερή που εφάπτεται της νέας, με μηχανήματα κουβαλώντας χώματα, όχημα της Πυροσβεστικής και πυροσβεστικό του Δήμου”.

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΕ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ…

Σε τοποθέτησή του για το μείζον θέμα της συλλογής απορριμμάτων υποστήριξε λέγοντας ότι “οι κάτοικοι είναι ανάστατοι από Ράχες και Μύρου και ήρθαν στην χωματερή για να βοηθήσουν αλλά η ατμόσφαιρα, λόγω της κάπνας, ήταν αποπνικτική. Ετσι αναμένουμε να σβήσει στο χώρο που περιορίστηκε, αφού κατακάψει ότι υπάρχει εκεί”. Υπογράμμισε ότι “ο Δήμος όφειλε να είχε προχωρήσει σε ενέργειες για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων, καθώς έγινε αποκατάσταση της χωματερής με περίφραξη και επομένως είναι αδιανόητο να έρχονται απορριμματοφόρα στην περιοχή επιβαρύνοντας την κατάσταση, οπότε είμαστε μάρτυρες σε μια αδικαιολόγητη κατάσταση αλλά η ουσία είναι ότι κινδυνεύει το γειτονικό περιαστικό δάσος του υψώματος πάνω από το Αλιμάκι που φτάνει ως τον Αρκαδικό ποταμό”. Κατέληξε λέγοντας ότι “γειτονεύει με τον αρχαιολογικό χώρο Περιστεριάς καθώς πέρα από τα μνημεία υπάρχει το υγρό στοιχείο που φοβόμαστε ότι δέχεται τα στραγγίδια των σκουπιδιών αλλοιώνοντας το φυσικό περιβάλλον, το οποίο όλοι και πρωτίστως ο Δήμος οφείλουμε να προστατέψουμε”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ