«Κουτσά- στραβά» γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων στο Δήμο Τριφυλίας!


ΜΕΤ’ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Νέο θέμα με την αποκομιδή απορριμμάτων αναμένεται να απασχολήσει το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας αν επιβεβαιωθούν οι εξελίξεις γύρω από την πραγματική εικόνα της περισυλλογής στην Τριφυλία. Σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας:

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ

  • Στην Δ.Ε. Γαργαλιάνων προς το παρόν παραμένει ένα απορριμματοφόρο πλήρως λειτουργικό για να καλύψει ανάγκες τις περιοχής, το οποίο είναι μεταχειρισμένο ενώ το δεύτερο σύντομα πρέπει να περάσει από τεχνικό έλεγχο ενώ ένα τρίτο όχημα αποκομιδής παραμένει για καιρό σε συνεργείο. Έτσι από τα 4 οχήματα μαζί με ένα όχημα που αφορά τον τομέα καθαριότητας μόνο τα μισά είναι σχεδόν σε λειτουργία.

ΦΙΛΙΑΤΡΑ

  • Στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών, το μοναδικό απορριμματοφόρο βρίσκεται ακόμα σε συνεργείο και η περιοχή καλύπτεται ανεπαρκώς με μικρότερης χωρητικότητας όχημα το οποίο δεν μπορεί να καλύψει όλα τα χωριά και τις παρυφές της πόλης, ενώ σε ότι αφορά την Δ.Ε. Κυπαρισσίας σε λειτουργία παραμένει ένα απορριμματοφόρο που βλέπουν οι δημότες , δεδομένου ότι το δεύτερο που έχει στην ιδιοκτησία του ο Δήμος παραμένει ακινητοποιημένο…

ΑΥΛΩΝΑ-ΑΕΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΙΠΥΛΑ

  • Στις Δ.Ε. Αυλώνος, Αετού και Τριπύλης η αποκομιδή διεξάγεται με μισθωμένο απορριμματοφόρο αλλά την Δευτέρα λήγει η σύμβαση οπότε πρέπει να ανανεωθεί δεδομένου ότι η ορεινή Τριφυλία από τους πρώην Καποδιαστριακούς Δήμους δεν διέθετε υπηρεσία καθαριότητας.

Το θέμα τώρα είναι τι θα συμβεί αν εκτός από τα οχήματα που έχουν βλάβη ξαφνικά ακινητοποιηθούν και τα υπόλοιπα δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην κάλυψη του μεγάλου Δήμου… Σίγουρα το θέμα λοιπόν αναμένεται να προκαλέσει νέους διαξιφισμούς στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

 

ΓΙΑΝ. ΜΠ.

πηγή


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ