Ζωγραφική αναδρομή του Hervé Boudon με θέμα «Η κόμη ανά τους αιώνες» στον εκθεσιακό χώρο της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια»


boudonΕκθεση με ζωγραφικά έργα του Γάλλου δημιουργού της “haute coiffure” Hervé Boudon, παρουσιάζει στον εκθεσιακό χώρο της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια», το Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας.

Ο Hervé Boudon αφιέρωσε, όπως και οι γονείς του, τη ζωή του στην αισθητική της κόμης.

Μέσα από την δουλειά του ενδιαφέρθηκε με πάθος για την ιστορία του επαγγέλματός του και από τις ενδελεχείς έρευνες που πραγματοποίησε για πάνω από 40 χρόνια σε μουσεία, ναούς, αρχαιολογικούς χώρους, ο Hervé Boudon δημιούργησε ένα αρχείο με χιλιάδες σχέδια.

Τα σκίτσα και οι φωτογραφίες του, που έχουν ως θέμα τη γυναικεία ομορφιά, αποτελούν το απαύγασμα αυτής της διεργασίας, μαρτυρούν τη δράση, τη μετάβαση στην πράξη, το πέρασμα από το λευκό χαρτί ή τον καμβά, προκειμένου να γίνουν ζωντανή δημιουργία.

Στην έκθεση παρουσιάζεται με ενδεικτικά έργα η εξέλιξη της κόμης ανά τους αιώνες, μέσα από την  προσωπική και υποκειμενική ματιά του καλλιτέχνη.

Για τη δουλειά του ο Hervé Boudon, έχει λάβει πολλά βραβεία ανάμεσα στα οποία, το “Prix CACF” στη Μπολόνια το 1996, το “Beauty World Master Award” για τον καλύτερο γάλλο κομμωτή  στη Νέα Υόρκη το 1997 και το χρυσό μετάλλιο των Τεχνών, των Επιστημών και των Γραμμάτων το 2003.

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό (διάρκεια της έκθεσης θα είναι από) την Κυριακή 15 Απριλίου και θα διαρκέσει έως Κυριακή 27 Μαΐου 2018 τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του εκθεσιακού χώρου.

 

 

πηγή


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ