“Ραντεβού με Πασχαλινά έθιμα” στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας το Σάββατο 31 Μαρτίου

Το Σάββατο 31 Μαρτίου 2017 στις 10 το πρωί όλοι δίνουμε  “Ραντεβού με Πασχαλινά έθιμα”  στο χώρο πώλησης βιολογικών προϊόντων της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας.

Έτσι ονομάζεται η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Μαρτίου, Σάββατο του Λαζάρου από την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας , την Ένωση Μικρασιατών Ν. Μεσσηνίας “Η Ιωνία” , τους Προσκόπους Καλαμάτας και τον Σύλλογο Τριτέκνων Μεσσηνίας. Σκοπός της εκδήλωσης είναι αφενός μεν να παρουσιασθούν παραδοσιακά πασχαλινά έθιμα και αφετέρου να προσφερθούν κεράσματα στους επισκέπτες της Αγοράς.

Συγκεκριμένα:

  • Τα μέλη της  Ένωσης Μικρασιατών Ν. Μεσσηνίας “Η Ιωνία” θα προσφέρουν παραδοσιακά μικρασιάτικα πιταράκια με γραβιέρα,  που θα τα συνοδεύει ένα ποτήρι κρασί. Παράλληλα θα δίνουν στους ενδιαφερόμενους  μικρασιάτικες συνταγές.

 

  • Οι Πρόσκοποι  Καλαμάτας θα  δείξουν  με ποια παραδοσιακή  μέθοδο, θα βάψουν κόκκινα αυγά , χρησιμοποιώντας εν προκειμένω τα παντζάρια. Επιπλέον θα διαθέσουν μικροεδέσματα στους παριστάμενους. Παράλληλα θα στηθεί ένας πρότυπος χώρος κατασκήνωσης, που θα περιλαμβάνει σκηνή, ξύλινες προσκοπικές κατασκευές , εργαλεία για τρόπο διαβίωσης στην ύπαιθρο, ενώ ταυτόχρονα θα ενημερώνουν για τις δράσεις τους, με προβολή υλικού. Καθ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν προσκοπικά παιχνίδια, για τη δημιουργική ενασχόληση των μικρών επισκεπτών. Ταυτόχρονα θα γίνεται bazaar με χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες , με σκοπό την ενίσχυση των Προσκοπικών Συστημάτων Καλαμάτας.

 

  • Ο Σύλλογος Τριτέκνων Μεσσηνίας  θα πραγματοποιήσει bazaar με χειροποίητα κοσμήματα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Συλλόγου, θα προσφέρει όμως και λιχουδιές στους μικρούς μας φίλους.  Επιπλέον οι υπεύθυνοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα βρίσκονται στο χώρο της εκδήλωσης για να δεχτούν προσφορές αλληλεγγύης σε τρόφιμα μακράς διαρκείας και παιχνίδια.

Τέλος το κομμάτι της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης θα ολοκληρωθεί από τον κλόουν Βούλη, ο οποίος θα διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ