Ενενήντα χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη απονομή των βραβείων Όσκαρ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου του 1929, κι όμως ακόμα όλος ο κόσμος ανυπομονεί να δει τι θα συμβεί στη φετινή, λαμπερή βραδιά της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου, στο Dolby Theatre με παρουσιαστή τον Jimmy Kimmel.

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, τα βραβεία δεν θα έχουν μόνο fashion και lifestyle ενδιαφέρον αλλά και πολιτική χροιά. Από την δημόσια αντίθεση στον Αμερικανό Πρόεδρο Donald Trump, μέχρι τις διαστάσεις που έχει πάρει το κίνημα #MeToo -με τη συσπείρωση των σταρ κατά των σεξουαλικών παρενοχλήσεων- η «μεγαλύτερη νύχτα» του Hollywood θα χαρίσει και πάλι αξέχαστες στιγμές στην ιστορία του θεσμού.

Μια ανάσα πριν αναλύσουμε το νέο υλικό της 90ηςτελετής, θυμηθήκαμε τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές που έχουν γίνει μέχρι τώρα στα χρυσά βραβεία. Από τον πρωτεργάτη –θρυλικό Μarlon Brando που χρησιμοποίησε το θεσμό ως πλατφόρμα για πολιτικές δηλώσεις, μέχρι το επικό προκλητικό φόρεμα της Cherπάμε να δούμε ποιοι κατάφεραν να συνδέσουν για πάντα το όνομά τους με τη λέξη «Oscar».

Δείτε την gallery στο InStyle.gr