“Mουσικών του Κόσμου” συνέχεια: “Διαλέγω τις νότες που αγαπούν η μια την άλλη!”

«Ένας ακόμη πετυχημένος κύκλος με «Μουσικές του κόσμου» φτάνει στο τέλος του και φέτος, με μια μεγάλη συναυλία που μας γεμίζει περηφάνια και χαρά. Στην λήξη λοιπόν του φετινού κύκλου, φιλοξενούμε την Ορχήστρα εγχόρδων “Flex” σε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο αποκλειστικά στο μεγάλο «παιδί» της κλασικής μουσικής αλλά και της μουσικής γενικότερα, τον Wolfgang Amadeus Mozart», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 στις 9 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, το “Flex”, με συνοδοιπόρους την Βίκη Βασιλειάδη στο φλάουτο και τον Θοδωρή Τζοβανάκη στο πιάνο, θα παρουσιάσει το Divertimento για έγχορδα, την Serenata notturna, το Andante για φλάουτο και το Κονσέρτο για πιάνο σε Φα μείζονα Κ 314 σε καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση Ηλέκτρας Βεζύρογλου.

  • Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

BIOΓΡΑΦΙΚΑ

Fle[x]STRING ENSEMBLE

flexΤο Fle[x]String ensemble δημιουργήθηκε το 2008 από την βιολονίστα Ηλέκτρα Βεζύρογλου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Πρωταρχικά το Fle[x]ήταν ένα κουαρτέτο εγχόρδων, αλλά ο κύριος στόχος ήταν να προσελκύσει νέους σπουδαστές με σκοπό να δημιουργηθεί μια πλήρης Ορχήστρα Εγχόρδων. Το 2016 το Fle[x]παίρνει τη σημερινή ολοκληρωμένη του μορφή, ενός μεγάλου συνόλου μουσικής δωματίου από μαθητές και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και του Ωδείου Αθηνών όπου στις κορυφαίες θέσεις εναλλάσσονται οι καθηγητές με τους τελειόφοιτους σπουδαστές. Το σύνολο παρουσιάζεται με διάφορους συνδυασμούς και σχηματισμούς από δύο όργανα σε ντουέτο μέχρι πλήρη ορχήστρα εγχόρδων 17-20 ατόμων. Η ιδιαιτερότητα του συνόλου Fle[x]βρίσκεται στη σύστασή του και στον τρόπο προετοιμασίας του. Δυό ομάδες από διαφορετικές πόλεις, μια του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και μια του Ωδείου Αθηνών, με κοινή διδασκαλία από την Ηλέκτρα Βεζύρογλου αλλά και με την ανεκτίμητη βοήθεια της Γεωργίας Τσολάκη (καθηγήτριας στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας) και του Γιάννου Γιοβάνου (καθηγητή στο Ορφείο).

Παρότι το Fle[x]είναι αμιγώς σύνολο εγχόρδων, η σύνθεσή του προσαρμόζει στο εκάστοτε ρεπερτόριο με τη συμβολή επιπλέον οργάνων άλλων οικογενειών με σολιστικό χαρακτήρα (Fle[x]plus[+]).

Το Fle[x]έχει εγκαινιάσει την συνεργασία του με το Keys of Change με σκοπό μέσα από κοινές δράσεις, μουσικά και μουσικο-εκπαιδευτικά προγράμματα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας να βελτιώσουν τις ζωές νέων ανθρώπων και παιδιών που ζουν σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες.

Το Fle[x]έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στις Βρυξέλλες, Wiesbaden, Φρανκφούρτη, Βιέννη, Διεθνές Φεστιβάλ Αίγινας, Αθήνα και Καλαμάτα.

Από τον Οκτώβριο του 2017 το Fle[x]είναι σύνολο in residence στο Ωδείο Αθηνών.

Τα μέλη του Fle[x]:

Α΄ βιολιά: Ηλέκτρα Βεζύρογλου, Ελένη Παπαδοπούλου, Κατερίνα Προδάνη, Παναγιώτης Μαυροειδής, Θανάσης Μπουφέας, Όλγα Μανσούδη, Β΄ βιολιά: Γεωργία Τσολάκη, Ηρώ Καρτάνου, Ορέστης Σαρέλας, Γεωργία Σταθέα, Χαρά Γερασούδη, Βιόλες: Ηλίας Σδούκος, Σοφία Άϊζενμπαχ, Βιολοντσέλα: Γιάννος Γιοβάνος, Ιωάννα Λειβαδίτη, Κωνσταντίνος Χίνης, Κοντραμπάσο: Ερρίκος Σιδηρόπουλος – Βελίδης, τύμπανα Ανδρέας Φαρμάκης.

 

ΒΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

bikh-basileiadhΗ Βίκη Βασιλειάδη γεννήθηκε στην Αθήνα. Παράλληλα με τις σπουδές της στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, σπούδασε φλάουτο στο Ωδείο Αthenaeum στην τάξη της Στέλλας Γαδέδη, απ΄ όπου πήρε το δίπλωμά της με Άριστα παμψηφεί και Διάκριση εξαιρετικής επίδοσης τον Ιούνιο του 1991. Συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι στο Conservatoire de Boulogne, όπου πήρε μαθήματα δεξιοτεχνίας από τον P.Y. Artaud. Επίσης, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φλάουτου με τον W. Bennett και τον J.Cl. Gerard και σεμινάρια του Δήμου Αθηναίων για την παραδοσιακή μουσική και τη συμφωνική ορχήστρα , καθώς και μαθήματα παραδοσιακού τραγουδιού με τη Δόμνα Σαμίου. Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ και πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου στην Αθήνα (Γαλλικό Ινστιτούτο, Ινστιτούτο Γκαίτε, Φ. Νάκας, Κολέγιο Αθηνών κ.λπ.) καθώς και σε πολλές πόλεις της Ελληνικής περιφέρειας. Διετέλεσε ως μόνιμο μέλος της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ραδιοφωνίας(1993-1999),με την οποία συμμετείχε σε πλήθος συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συμπράξει, είτε σαν σολίστ, είτε σαν μουσικός ορχήστρας, με το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας (ΚΣΥΜΕ), την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, το Σύνολο Μπαρόκ Αthenaeum και τη Συμφωνική Ορχήστρα Καλαμάτας. Συνεργάζεται σε μόνιμη βάση ως ντουέτο με την πιανίστα Μαρία Παπαπετροπούλου και τον κιθαρίστα Αντώνη Κουφουδάκη . Επίσης, από το 2013 είναι μέλος του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου «Μελίφωνο». Από την αρχή της επαγγελματικής της διαδρομής έχει δραστηριοποιηθεί ενεργά και με αποτελεσματικότητα στον τομέα της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα της διδακτικής του φλάουτου .Υπηρέτησε ,ως μόνιμη δημόσια λειτουργός, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας(2003-2013) δίδαξε φλάουτο στο Ωδείο Κόνταλυ στην Αθήνα και από το 1991 έως και σήμερα είναι καθηγήτρια φλάουτου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, σημειώνοντας αξιόλογες επιτυχίες.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΖΟΒΑΝΑΚΗΣ

tzobanakhsΟ Θοδωρής Τζοβανάκης σπούδασε πιάνο στην Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Σκωτία και την Ολλανδία με υποτροφία του Ι.Κ.Υ, του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Yamaha και του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης. Έχει κερδίσει τρία πρώτα βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και το βραβείο McKenzie της Νέας Υόρκης. Ως σολίστας έχει συμπράξει με ορχήστρες από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Αυστρία, την Ολλανδία, το Ισραήλ και την Ουκρανία. Έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ πιάνου σε Αθήνα, Λευκωσία, Βιέννη, Γενεύη, Βόννη, Τεργέστη, Γάνδη, Εδιμβούργο, Κολωνία, Λονδίνο, Σεντ Άντριους, Τρίπολη Λιβύης, Γλασκόβη, Νέα Υόρκη, Τελ Αβίβ, Ουτρέχτη, Χάγη, Κάιρο, Βελιγράδι, Άμστερνταμ και αλλού. Έχει ηχογραφήσει πέντε δίσκους με έργα ρομαντικών και σύγχρονων συνθετών. Μέρος αυτών των ηχογραφήσεων είναι οι πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις των έργων για σόλο πιάνο και των έργων για φωνή και πιάνο του Δημήτρη Μητρόπουλου και του Αιμίλιου Ριάδη. Ηχογραφήσεις του έχουν παρουσιαστεί στην κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση της Ελλάδας, της Ολλανδίας, της Μολδαβίας, του Ισραήλ, της Σερβίας και της Τσεχίας. Είναι καθηγητής πιάνου στο Ωδείο Αθηνών.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ