Από τη Χριστίνα Ζάχου,

Ο νικητής του Master Chef, φέτος, βρίσκεται στην κουζίνα της εκπομπής Στη Φωλιά των Κου Κου. Ο Λάμπρος Βακιάρος έχει την πιο τέλεια συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια.

Υλικά

1 κιλό μαλακό αλεύρι

20 γραμμ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

330 γραμμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

300 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 αυγά + 2 κρόκους (όλα μαζί χτυπημένα)

Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι

2 βανίλιες

100 ml γάλα

1 αυγό (χτυπημένο για την επάλειψη)

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε τα 850 γραμμ. από το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε. Αρχίζουμε να χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ. Μετά από 3 λεπτά περίπου ξεκινάμε να ρίχνουμε τη ζάχαρη λίγη λίγη. Όταν κοντεύει να τελειώσει, ρίχνουμε και τα αυγά (σε 3 δόσεις). Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα και τη βανίλια. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, βάζουμε λίγο αλεύρι και μετά λίγο γάλα εναλλάξ. Συνεχίζουμε ρίχνοντας αλεύρι, μέχρις ότου αρχίσει να ζορίζεται το μίξερ. Τότε το σταματάμε και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει και είναι μαλακή. Για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε αλεύρι από το σακουλάκι. Για κάθε κουλούρι παίρνουμε ζύμη όσο ένα καρύδι (30 γραμμ.) και την πλάθουμε στα χέρια μας καλά πριν το φτιάξουμε.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή μια λαμαρίνα, τοποθετούμε τα κουλούρια αφήνοντας κενό μεταξύ τους, τα αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά.