O Burberry είναι ένας από τους πλέον ιστορικούς Οίκους και όπως ήδη θα ξέρετε είναι βρετανικός. Η ιστορία του οίκου Burberry ξεκινάει το 1856, όταν για πρώτη φορά σχεδίασε την ιστορική καμπαρντίνα. Το κομμάτι-ορόσημο που είναι πλέον συνυφασμένο με το όνομα Burberry ήταν μόνο η αρχή.

Εκτός από την καμπαρντίνα βέβαια, θα έχετε σίγουρα προσέξει ότι υπάρχει άλλο ένα στοιχείο, που είναι και το πιο αναγνωρίσιμο του Οίκου, που έχει καταφέρει να γίνει trademark και είναι ίσως ένα από αυτά που έχουν αντιγραφεί περισσότερο από οτιδήποτε στον χώρο της μόδας. Πρόκειται για το κλασικό Burberry καρό που όποιος και αν βρέθηκε στο τιμόνι της καλλιτεχνικής του διεύθυνσης δεν το άλλαξε, παρά μόνο «έπαιξε» μαζί του με πολλούς τρόπους.

Και μιας και μιλάμε για την καλλιτεχνική διεύθυνση, πριν από μερικές μέρες ο Christopher Bailey παρουσίασε την τελευταία του συλλογή για τον Burberry και τη θέση του από σήμερα πήρε επίσημα, ένας άλλος ταλαντούχος δημιουργός που δεν είναι άλλος από τον Riccardo Tisci. Ιταλός λοιπόν -που πριν από έναν χρόνο έφυγε από τον Givenchy- στο τιμόνι ενός βρετανικού Οίκου; Αυτό σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στον χώρο της μόδας και αν θα πούμε μετά από τη συλλογή που θα δούμε τον ερχόμενο Σεπτέμβριο «well… plaid». Προς το παρόν, για εσάς που έχετε το budget και την όρεξη να επενδύσετε σε κάτι, αν μη τι άλλο, κλασικό με την υπογραφή του Burberry, επιλέξαμε τα αγαπημένα μας καρό κομμάτια με την υπογραφή του.

Δείτε την gallery στο InStyle.gr