Από τον Μαρίνο Βυθούλκα

Πήγαμε στο Italus στην Καλλιθέα, ξετρελαθήκαμε με τις γεύσεις του και φεύγοντας «κλέψαμε» τις δύο αγαπημένες μας συνταγές! Δοκιμάστε τις!

Smoothie Bowl πραλίνας με μπανάνα

Υλικά

Για το smoothie:

1 κούπα γκρανόλα

2 μπανάνες

1/2 κούπα γάλα αμυγδάλου

1 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού

Για το σερβίρισμα:

1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες

1 κ.σ. φουντούκια

1 κ.σ. ινδοκάρυδο

1 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση

Βάζουμε την γκρανόλα σε ένα μπολ. Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα. Μεταφερουμε το μείγμα στο μπολ πάνω από την γκρανόλα. Στη συνέχεια διακοσμούμε με τα toppings και σερβίρουμε.

 

Pancakes με κρέμα πραλίνας

Υλικά

Για τα pancakes

125 γραμμ. μαλακό αλεύρι

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

2 κ.σ. ζάχαρη

125 γραμμ. γιαούρτι

1 αυγό

2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη

Για τη σοκολάτα

80 γραμμ. πραλίνα φουντουκιού

50 γραμμ. μασκαρπόνε

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Χτυπάμε με αυγοδάρτη το αυγό με τη ζάχαρη και το αλάτι έως ότου διαλυθούν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα του γιαουρτιού στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο αποτέλεσμα. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα δύο κουταλιές της σούπας από το μείγμα και το αφήνουμε να ροδίσει για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Ανακατεύουμε την πραλίνα με το μασκαρπόνε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με το μείγμα πραλίνας.

Info
Italus, 

Ελευθερίου Βενιζέλου 104, Καλλιθέα, τηλ. 210-9512341