Από τον Γιώργο Καλτάκη,

Ελπίδες δίνει η απόφαση της προσωρινής διαταγής του ΣτΕ στους εργαζόμενους αλλα και τους τηλεθεατές που αγάπησαν τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Aξίζει να σημειώσουμε πως η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε είχε καταθέσει στις αρχές Μαρτίου  αίτηση ακύρωσης στην ολομέλεια του ΣτΕ για την διαγωνιστική διαδικασία  για την χορήγηση τηλεοπτικών αδειών.

Mε προσωρινή διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαου Σακελλαρίου φαίνεται πως αναστέλλεται προσωρινά η υπ αριθμόν 18/2018 απόφαση του ΕΣΡ με την οποία σταματάει η λειτουργία εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Η απόφαση του ΕΣΡ η οποία μπλοκάρεται από την σημερινή προσωρινή διαταγή του ΣτΕ έγινε γνωστή στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε και το κοινό την Τρίτη 13/03/2018. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έκρινε πως ο σταθμός εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και δεν μπορεί να θεωρηθεί θεμάτικός.

«Το ΕΣΡ αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με τον διακρικτικό τίτλο «Mega Channel» εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» να τερματίσει τη λειτουργία του». Αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΣΡ.

Με την αίτηση της στο ΣτΕ η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε ζητά την ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την χορήγηση αδειών  ενώ η κύρια αίτηση ακύρωσης θα συζητηθεί στις 4 Μαϊου 2018.