Ο τρόπος που ξυπνάει κανείς, οι πρώτες σκέψεις που κάνει και η ρουτίνα που ακολουθεί μέχρι να φύγει από το σπίτι είναι καθοριστικές για το πως θα κυλήσει όλη η μέρα. Υπάρχουν απλοί, αλλά αποδεδειγμένα αποτελεσματικοί, τρόποι να αυξηθεί η παραγωγικότητά σας, χτίζοντας μια υγιή πρωινή ρουτίνα.

από την Όλγα Στάμου 

πηγή φωτογραφιών: Pinterest

Σηκωθείτε νωρίς

Όσο δύσκολο κ αν ακούγεται το να σηκώνεστε νωρίς και να έχετε χρόνο να προετοιμαστείτε σωστά για τη μέρα είναι το πρώτο -και ένα από τα πιο βασικά βήματα. Με το να σηκωθείτε έγκαιρα αποφεύγετε καταστάσεις πίεσης και άγχους, αφού ο χρόνος αρχίζει να σας πιέζει από τα πρώτα λεπτά της μέρα σας. Ένα άσχημο ξύπνημα συνήθως επηρεάζει τη διάθεση όλης της μέρας και μειώνει την παραγωγικότητα.

Ξεκινήστε θετικά

Όταν ανοίξετε τα μάτια σας, προσπαθήστε να δείτε την καινούρια μέρα σαν μια συνολική νέα αρχή. Αφήστε πίσω τα άσχημα συμβάντα του χθές και επικεντρωθείτε στο σήμερα. Ξεκινήστε κάνοντας μια θετική σκέψη, εστιάστε σε κάτι για το οποίο είστε ευγνώμων και αρχίστε έτσι τη μέρα σας. Μην αφήνετε τις μέρες να περνάνε και να σας καταβάλλουν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. Πάντα υπάρχουν πράγματα για τα οποία αξίζει να νιώθετε τυχεροί, είτε είναι αγαπημένα σας πρόσωπα, είτε είναι η δουλειά σας, είτε μια συνήθεια που έχετε και σας αρέσει και φυσικά πράγματα τα οποία δεν είναι αυτονόητα όπως η υγεία. Κρατήστε μια θετική στάση απέναντι στη μέρα που ξεκινάει και αυτό θα σας κάνει να βλέπετε όλα όσα θα συμβούν πιο αισιόδοξα και δυναμικά.

Φτιάξτε ένα καλό πρωινό

Δώστε στον εαυτό σας το χρόνο να λάβει την απαραίτητη ενέργεια. Φτιάξτε ένα καλό και πλήρες πρωινό το οποίο θα σας κρατήσει χορτάτους μέχρι να επιστρέψετε σπίτι το απόγευμα. Θα σας τονώσει, θα σας φτιάξει τη διάθεση και θα σας κρατήσει μακριά από τσιμπολογήματα κατά τη διάρκεια της μέρας. Αν ανήκετε στους ανθρώπους που δεν τους αρέσει το πρωινό τότε φτιάξτε ένα smoothie ή ένα detox ρόφημα με νερό και λεμόνι.

Κάντε ένα πλάνο

Φτιάξτε έναν καφέ και οργανώστε τη μέρα σας. Βάλτε σε μια σειρά τις υποχρεώσεις σας και προγραμματίστε τον τρόπο που θα δράσετε για να έχετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Βάλτε στο πλάνο μια ώρα τη μέρα για τον εαυτό σας, για μια ασχολία που σας αρέσει, για λίγη γυμναστική ή έστω λίγη χαλάρωση.

Ενεργοποιηθείτε

Φτιάχνοντας το πλάνο δημιουργήστε χρόνο για αυτό που όλο αναβάλλετε να κάνετε. Αποβάλετε την παθητικότητα και επιδιώξτε να διατηρείτε μια ενεργητική στάση απέναντι σε όσα θέλετε ή πρέπει να κάνετε. Δείτε την κάθε μέρα σαν μια ευκαιρία να φτάσετε ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους σας και αφήστε τις δικαιολογίες στην άκρη.

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Είναι πολύ σημαντικό να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας. Φεύγοντας από το σπίτι το πιο πιθανό είναι πως θα γυρίσετε αργά το απόγευμα, άρα φροντίστε να έχετε μια εικόνα που θα σας κάνει να νιώθετε όμορφα και άνετα όλη μέρα. Επιλέξτε άνετα ρούχα που να ταιριάζουν με το στυλ σας, βάλτε το αγαπημένο σας άρωμα, βάλτε ένα όμορφο αξεσουάρ και ξεκινήστε.

Φτιάξτε το χώρο σας

Πριν φύγετε από το σπίτι, στρώστε το κρεβάτι σας, αερίστε το χώρο, αφήστε τον στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ωστέ να μην το έχετε στο μυαλό σας σαν εκκρεμότητα. Το να ζείτε σε έναν τακτοποιημένο και ευχάριστο χώρο σίγουρα σας δημιουργεί την απαραίτητη πνευματική ηρεμία για να μπορείτε να σκεφτείτε με ηρεμία και να δράσετε πιο παραγωγικά.