Τριπλά εγκαίνια στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας που συνεχίζει με νέα έργα εκσυγχρονισμού!

Τριπλά εγκαίνια για το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, το οποίο προσπαθεί με επιτυχία να μετατραπεί σε Κέντρο Υγειονομικής Αναφοράς  της Πελοποννήσου, καθώς διαρκώς αναβαθμίζεται, υλοποιώντας σειρά έργων και νέες μονάδες.

nosokomeio-3

Μπορεί στο δύσκολο καιρό της κρίσης να πρέπει να γίνουν πολλά, σε επίπεδο τουλάχιστον ανθρώπινου δυναμικού, όμως, το νοσηλευτικό ίδρυμα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, αξιοποιεί κάθε δυνατότητα και καθίσταται σύγχρονο, στο πλαίσιο της διαρκούς του προσπάθειας, να παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους πολίτες. Έτσι, γεγονός αποτελούν και επίσημα πια, η Μονάδα Χημειοθεραπείας, η ανακαίνιση της Παιδιατρικής Κλινικής και η εγκατάσταση συγκροτήματος μολυσματικών αποβλήτων. Ο διοικητής του ιδρύματος, Γιώργος Μπέζος, μιλώντας για τα τρία νέα αυτά έργα, τα οποία εγκαινιάστηκαν παρουσία πολλών εκπροσώπων φορέων και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Γιώργου Γιαννόπουλου, αναφέρθηκε στη σημασία τους, ξεκινώντας από τη Μονάδα Χημειοθεραπείας, που έχει πραγματικά ανακουφίσει πολλούς καρκινοπαθείς, οι οποίοι δε χρειάζεται να «μετακομίζουν» πια, για να κάνουν τη θεραπεία τους.

Η ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ, ΤΑ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ…

nosokomeio-4

«Είναι ένα πραγματικό στολίδι που σε περιφερειακό επίπεδο δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο προσφέροντας σημαντικότατες υπηρεσίες», δήλωσε ο κ. Μπέζος, ο οποίος ευχαρίστησε και τους ιδιώτες που συνέβαλαν οικονομικά στη λειτουργία τους. «Πρόκειται για μια Μονάδα που οικονομικά, στηρίχτηκε σε επίπεδο ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με το ποσό των 60.000 ευρώ από το ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου και για τη διαμόρφωση των υποδομών και του χώρου, με 25.000 ευρώ, από το ίδρυμα Αθανασίου Μαρτίνου», είπε ευχαριστώντας τους θερμά. Χωρίς την οικονομική συνδρομή ιδιωτών, δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί και η ανακαίνιση της Παιδιατρικής Κλινικής, για την οποία βοήθησε τα μέγιστα, η οικογένεια Καρέλια, η οποία προσέφερε αρχικά, 30.000 στη μνήμη του τεχνικού της διευθυντή Γιάννη Μπουσούνη και λέμε αρχικά, γιατί και πριν από μερικούς μήνες, μαζί με τα εξτρά χρήματα για τους εργαζόμενους της, διέθεσε πολλά χρήματα για φορείς που ενισχύουν τα παιδιά, όπως και για την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου.

Ο Γιώργος Μπέζος, ευχαρίστησε και τους εκπροσώπους της οικογένειας της μεγάλης καπνοβιομηχανίας που έχει… επενδύσει στην Καλαμάτα και μίλησε για το τρίτο έργο που εγκαινιάστηκε, την εγκατάσταση συγκροτήματος μολυσματικών αποβλήτων. «Με τον τρόπο αυτό, έχουμε πια την δυνατότητα για αυτό-διαχείριση των μολυσματικών του Νοσοκομείου μας, η οποία μας εξοικονομεί περίπου 100.000 ευρώ το χρόνο», δήλωσε ο διοικητής, ο οποίος εξήγησε πως πρόκειται για μια καινοτόμα τεχνολογία που εισάγεται στο Νοσοκομείο με την στήριξη και χρηματοδότηση του υπουργείου Υγείας με 150.000 ευρώ. «Για αυτά λοιπόν είμαστε σήμερα εδώ», δήλωσε ο κ. Μπέζος, με τον γραμματέα του υπουργείου, να δηλώνει ικανοποιημένος από το έργο που παράγεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και να συγχαίρει τη διοίκηση και το προσωπικό που συμβάλει, αλλά κα τους δωρητές για τη συμβολής τους.

nosokomeio-2

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ο διοικητής του ιδρύματος, προχώρησε σε ένα εκτενή απολογισμό της Νοσηλευτικής Μονάδας παρουσιάζοντας τόσο οικονομικά, όσο και λειτουργικά στοιχεία των τριών τελευταίων ετών καθώς και τις δράσεις που επιτεύχθηκαν, αναλύοντας παράλληλα τους νέους στόχους.

  • Αρχικά, εγκαταστάθηκε το πρώτο σε δημόσιο Νοσοκομείο της Ελλάδας, συγκρότημα αυτοπαραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσεως, το οποίο συνέβαλε στην εξοικονόμηση 1.100.000 ευρώ από την τριετή λειτουργία του.
  • Έπειτα, εγκαταστάθηκε συγκρότημα αυτοδιαχείρισης μολυσματικών αποβλήτων, που θα εξοικονομεί 100.000 ευρώ το χρόνο.
  • Το 2016 ολοκληρώθηκε η 1η φάση εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού στο προαύλιο του Νοσοκομείου, για την ενεργειακή αναβάθμιση, την εξοικονόμηση πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ θα υλοποιηθεί και 2ο
  • Προμήθεια και λειτουργία νέου στεφανιογράφου, όπου μέσα στο ο 2017 εκτέλεσε 520 στεφανιογραφίες και 162 αγγειοπλαστικές. Αξίζει να σημειωθεί πως το καρδιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου αποτελείται από 10 καρδιολόγους και 3 επεμβατικούς.
  • Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού μέσω Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσων 980.000 ευρώ
  • Δημιουργία αυτόνομου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και έγκριση 9 μόνιμων ειδικευμένων γιατρών
  • Υπογραφή συμβάσεων εργασίας, με 50 άτομα να εργάζονται σε καθαριότητα, εστίαση και φύλαξη
  • Πρόσληψη 10 μόνιμων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και 40 επικουρικών και
  • εφαρμογή λίστας Χειρουργείου

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή, είναι σε εξέλιξη πολλά έργα και προγραμματίζονται και νέα, όπως η δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου, η τοποθέτηση σταθερών βηματοδοτών και η ένταξη της προσθήκης ορόφου 1.000 τμ.
Στα τριπλά εγκαίνια, παρέστησαν και αρκετοί εκπρόσωποι φορέων, με την Περιφέρεια να εκπροσωπεί μετά την κόντρα Μπέζου – Τατούλη με φόντο… το έργο για τα απορρίμματα και το ιδιοκτησιακό, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη. Πα΄ροντες επίσης, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Μεσσηνίας αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Νικολόπουλος, ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου Ξενοφών Κάππας, ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ Αιγέας Γιώργος Παγώνης, ο αναπληρωτής διοικητής της Ν.Μ. Κυπαρισσίας Παναγιώτης Μπασάκος, μέλη του Δ.Σ του ιδρύματος και εκπρόσωποι φορέων. Μετά την  κορδέλα των εγκαινίων, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους δωρητές και ακολούθησε περιήγηση.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ