Πρεμιέρα έκανε, χθες, η νέα εκπομπή του Αντώνη Κανάκη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στον ΑΝΤ1.

Ο παρουσιαστής με την ομάδα του Ράδιο Αρβύλα, από τη Θεσσαλονίκη, και τη Βερονίκη, τη μελαχρινή γυναίκα που εντάχθηκε στην παρέα τους – μπροστά από τις κάμερες, γιατί όπως ανέφεραν ως δημοσιογράφος συνεργάζονται με τον Αντώνη 11 χρόνια – μας συστήθηκαν με μια εκπομπή χωρίς όνομα και συγκεκριμένη ταυτότητα.

Η νέα εκπομπή του Αντώνη Κανάκη, που αναζητά όνομα, πραγματεύεται τον άνθρωπο, τη ζωή, τα συναισθήματα, σπάει τα στερεότυπα και δίνει φωνή σε όσους δε ζητωκραυγάζουν αλλά «μιλούν» με τη σιωπή και το έργο τους.

Μια εκπομπή διαφορετική, η οποία εκ πρώτης όψεως απευθύνεται σε λίγους, ελπίζει όμως πως οι λίγοι θα γίνουν πολλοί και τα δεδομένα θα αλλάξουν. Κι αν δε συμβεί αυτό, ο Αντώνης, δεν στεναχωριέται – όπως ανέφερε – του αρκεί που προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα. Η εκπομπή προβληματίζει, μελαγχολεί, επιτρέπει τα λάθη, επαινεί, δίνει τροφή για σκέψη και εξέλιξη. Μια εκπομπή που θυμίζει παλιό, καλό ραδιόφωνο, που δεν έχει σημασία τι ρούχα φοράς κι αν είσαι ωραία βαμμένη, σημασία έχει η μουσική και τα λόγια που ακούς.

Η νέα εκπομπή του Αντώνη Κανάκη, την επιλέγεις ή όχι, έφερε μια νέα πνοή στα ελληνικά δεδομένα. Πώς μεταφράστηκε όμως αυτό στα νούμερα τηλεθέασης; Σύμφωνα με τα νούμερα τηλεθέασης της Nielsen, η νέα εκπομπή του Αντώνη Κανάκη σημείωσε 12,3% στο γενικό σύνολο και 13% δυναμικό κοινό.

Ο Αντώνης Κανάκης ανέφερε, χθες, πως η εκπομπή ενώ έχει προγραμματιστεί για μια φορά την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη, υπάρχει περίπτωση να αλλάξει και να προβάλλεται ακόμα μια ημέρα. Συγκεκριμένα, ο παρουσιαστής ανέφερε, πως σκέφτεται να μειώσει τις ημέρες προβολής του Ράδιο Αρβύλα – από δυο σε μια – και να μεταδίδεται κάθε Δευτέρα ώστε το νέο τηλεοπτικό εγχείρημα της παρέας από τη Θεσσαλονίκη να μεταδίδεται κάθε Τρίτη και Τετάρτη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Εσείς είδατε την πρεμιέρα; Κι αν, ναι , πείτε μας τη γνώμη σας…