Ταυτοποιήθηκε 2ος χρυσαυγίτης για την επίθεση στη Φαβέλα στον Πειραιά

Αναγνωρίστηκε ακόμα ένα μέλος της Χρυσής Αυγής, της τοπικής οργάνωσης του Πειραιά, ως δράστης της επίθεσης στον κοινωνικό χώρο Φαβέλα. Κατά την επίθεση και εισβολή είχαν τραυματισθεί πέντε άτομα, ανάμεσά τους και η δικηγόρος του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα.

Ο δεύτερος χρυσαυγίτης συμμετείχε και στην επίθεση σε βάρος της δικηγόρου του Παύλου Φύσσα, έξω από το εφετείο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας την ώρα που εκείνη επέβαινε στο τρόλεϊ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε παραδόθηκε την Τρίτη στο εισαγγελέα και αναμένονται σχετικές διώξεις.

Η συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Ελευθερία Τομπατζόγλου, είχε χτυπηθεί πριν περίπου ένα μήνα κατά τη διάρκεια της επίθεσης των φασιστών στη “Φαβέλα”. Με ανάρτησή της στο Facebook είχε αναφερθεί στις απειλές που εκτόξευαν οι χρυσαυγίτες και στα “όπλα” που έφεραν.

“Σήμερα θα πεθάνετε, σήμερα θα σας κάψουμε. Έτσι πίστεψαν ότι θα μας φοβίσουν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής που εισέβαλαν χθες το απόγευμα στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα, στον Πειραιά με λοστούς, πτυσσόμενα γκλοπ και φωτοβολίδες” έγραψε μεταξύ άλλων η δικηγόρος.

 

thetoc

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ