Στην εκπομπή Ελένη μίλησαν για τα δικαιώματα της γυναίκας και για τις μάχες που δίνει καθημερινά για να κατακτήσει τα αυτονόητα. Αφορμή στάθηκε η Ημέρα της Γυναίκας. Η Ελένη Μενεγάκη διάβασε μια επιστολή της Αλεξίας Μπακογιάννη και στάθηκε σε μια προσωπική της εμπειρία που μοιράστηκε με τους αναγνώστες της.

Οι συνεργάτες της σχολίασαν το άρθρο και στη συνέχεια το λόγο πήρε η Ελιάννα Χρυσικοπούλου. Η δημοσιογράφος μίλησε για ένα περιστατικό που συνέβη στο Master Chef και την εξόργισε. «Την προηγούμενη εβδομάδα έβλεπα ένα reality -που δεν είναι reality βασικά, είναι σαν reality διαγωνισμός, δεν θέλω να πω ποιο- που είναι οι άντρες παίκτες και συζητούσαν on camera για μια γυναίκα παίκτρια, η οποία μπήκε στο παιχνίδι, ότι: «Αν είναι δυνατόν! Μπαίνει στο παιχνίδι και ποιος θα μεγαλώσει το παιδί της; Τι σόι μάνα είναι αυτή; Χάλια μάνα θα είναι». Όταν κλήθηκε σε ένα τεστ τυφλής δοκιμής να δείξει τις ικανότητές της, την ψήφισαν όλοι οι άντρες πρώτοι γιατί δεν ήξεραν ότι είναι δικό της επίτευγμα», είπε η Ελιάννα με την Ελένη Μενεγάκη να ξαφνιάζεται.

Στη συνέχεια η δημοσιογράφος με το ίδιο έντονο ύφος είπε: «Όταν βλέπουμε prime time στην ελληνική τηλεόραση άντρες που δεν τους βάζει κανένας φρένο, να λένε: «Για να έχει μπει εδώ με μας, έχει παρατήσει τα παιδιά της». Όταν βγήκαν αυτοί οι τρεις άντρες, θα έπρεπε να βγουν άλλοι πέντε και να πουν: «Τι λέτε ρε; Κλείστε το στόμα σας! Και μας η μάνα μας δούλευε και μια χαρά μας μεγάλωσε»!

Δείτε το απόσπασμα

Ο λόγος για την Μάγκυ Ταμπακάκη και την υποδοχή που είχε από κάποιους συμπαίκτες της στο Master Chef. Να τονίσουμε απλώς πως η Μάγκυ είχε αποχωρήσει οικειοθελώς από το παιχνίδι για λόγους υγείας του παιδιού της και όταν της δόθηκε δεύτερη ευκαιρία, επέστρεψε.