Στις εκδηλώσεις για τη Γαλλοφωνία σήμερα ο Γιώργος Κατρούγκαλος!

Διευρυμένος και ακόμη πιο λαμπρός, αναμένεται φέτος ο εορτασμός της Γαλλοφωνίας στην Καλαμάτα, ο οποίος θα είναι τριπλός και θα τιμηθεί τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, όσο και από τον Μεσσήνιο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών και βουλευτή του νομού, Γιώργο Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος, σήμερα (Σάββατο) στις 10:45 το πρωί, θα εγκαινιάσει την έκθεση με τίτλο: «Η σχέση της Καλαμάτας με τη Γαλλία μέσα στο χρόνο: από το Γουλιέλμο Βιλεαρδουίνο έως σήμερα», η οποία θα… ρίξει αυλαία στις 23 του μηνός, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, με την επίσκεψη Παυλόπουλου. Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, θα είναι και ο πρώτος αναγνώστης στον 2ο Μαραθώνιο Γαλλοφωνίας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, με τη συμμετοχή περισσότερων από 150 μαθητών, εκπαιδευτικών και ιδιωτών. Φέτος, έχουν επιλεγεί οι μύθοι του Lafontaine, ενώ αμέσως μετά, ο Μεσσήνιος υπουργός και βουλευτής, μαζί με τους βουλευτές Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρο Κωνσταντινέα, θα έχει επαφές και άλλους φορείς.

«ΓΕΜΑΤΗ» Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

Αρχικά, οι τρεις βουλευτές, θα συναντηθούν με μέλη του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας, με τα ζητήματα πολλά, ειδικά ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου. Στη συνέχεια, ο κ.Κατρούγκαλος, θα συναντηθεί με τον αντιπρύτανη του ΤΕΙ Καλαμάτας Δημήτρη Πετρόπουλο για θέματα που αφορούν στη σύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την αγροτική παραγωγή του νομού, καθώς και με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής των κρατικών γεωτρήσεων Φιλιατρών-Εξοχικού Αριστοτέλη Καναβό, για να εξευρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της περιοχής, ενώ θα συμμετάσχει και στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό και θα παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Best.

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ