Στη Μεσσηνία κλιμάκιο των ΑΝΕΛ που «βλέπουν» πόλεμο με τους Τούρκους – Θα καταψηφίσουν μεν στη Βουλή το Σκοπιανό, αλλά… στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ!

Μπορεί να μην περίμενε να… χτυπήσει το τηλέφωνό του, ενόψει του ανασχηματισμού, όμως με δόση χιούμορ που συνοδεύτηκε από γέλια, ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης, σημείωσε με νόημα πως «χάνει όμως η Ελλάδα χωρίς εμένα»!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Ο κ. Σγουρίδης, μαζί με κλιμάκιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, πραγματοποίησε περιοδεία χθες στη Μεσσηνία και ειδικά στην Καλαμάτα, μια ημέρα μετά τη λήξη του 10ου Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τους φορείς του νομού, στεκούμενος στις θετικές εξελίξεις για τις διεκδικήσεις τους και στις καλύτερες μέρες που αναμένεται να έρθουν μετά τον Αύγουστο και την έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Αίσθηση ωστόσο, προκάλεσαν οι αναφορές του για τα εξωτερικά ζητήματα της χώρας, τονίζοντας πως οι ΑΝΕΛ διαφωνούν με τους χειρισμούς για το Σκοπιανό και πως θα καταψηφίσουν, τονίζοντας παράλληλα, πως στηρίζουν την κυβέρνησης, εξηγώντας το… οξύμωρο αυτό, σχήμα!

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ ΜΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Για το Κυπριακό, συμφωνήσαμε με τους χειρισμούς Κοτζιά, όπως και με τους χειρισμούς του υπουργείου Εξωτερικών για το ζήτημα της συμφωνίας Ελλάδας – Αλβανίας- Ιταλίας για τον καθορισμό της ΑΟΖ στο Ιόνιο. Διαφωνούμε όμως, στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων», δήλωσε ο κ. Σγουρίδης από την Καλαμάτα, τονίζοντας πως ο όρος «Μακεδονία», όπως και αν περιέχεται σε μια συμφωνία, δίνει μακεδονική ταυτότητα, χαρακτηρίζει μακεδονικό, το έθνος και τη γλώσσα. «Αυτό, πληγώνει τον ελληνισμό! Δεν έχουμε δικαίωμα να εκχωρήσουμε κομμάτι της ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού, σε κάποιον που δεν το δικαιούται! Εμείς θα καταψηφίσουμε και θα δηλώσουμε έντονα πως διαφωνούμε με αυτή τη συμφωνία», ανέφερε ο πρώην υφυπουργός και αντιπρόεδρος του κόμματος των ΑΝΕΛ, τονίζοντας παράλληλα, πως η προγραμματική συμφωνία η οποία έχει γίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχίσει στα σημεία που πρέπει να επιτύχει. «Η χώρα δεν είχε την κουλτούρα των συνεργασιών. Από ‘δω και στο εξής, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν μονοκομματικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα. Εμείς, συνεργαστήκαμε για να βγει η χώρα από τα οικονομικά αδιέξοδα και να αρχίσει η ανάπτυξη να μετακυλείεται προς όφελος του ελληνικού λαού και αυτό, δεν έχει ακόμη επιτελεστεί. Δε ρίχνεις μια κυβέρνηση την ώρα που πάει να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο», δήλωσε σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τα… ανεξήγητα, ο Παναγιώτης Σγουρίδης! «Θα καταψηφίσουμε, γιατί η διαφωνία μας έχει ουσία, αλλά θα στηρίξουμε την κυβέρνηση», συνέχισε, πετώντας το μπαλάκι στην αντιπολίτευση, η οποία όπως είπε, μπορεί να ζητήσει πρόταση μομφής! «Ας φτάσουμε όμως στο σημείο της συμφωνίας και θα δούμε», τόνισε με νόημα, σε συνέχεια θα έλεγε κανείς και της δήλωσης Τζανακόπουλου, επισημαίνοντας και αυτός, εκ μέρους του μικρού κυβερνητικού εταίρου, πως η συμφωνία, μπορεί να μην έρθει ποτέ!

Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΙΘΑΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, μένοντας στα «καυτά» ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, κάλεσε όλους σε… ψυχραιμία, αναφορικά με τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, ενώ δεν παρέλειψε να πει πως είναι ορατός ο κίνδυνος πολέμου! «Ο Τούρκος ηγέτης, προσπαθεί να εξάγει τα εσωτερικά του προβλήματα, δημιουργώντας εντάσεις στα σύνορα. Προσπαθεί δηλαδή, να απασχολήσει την εκεί κοινή γνώμη με «νταηλίκια» στην Κύπρο και το Αιγαίο. Όσο ισχύουν αυτές οι συνθήκες, δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Σε περίπτωση που η Τουρκία το παρακάνει και επιχειρήσει στρατιωτική επιχείρηση, τότε θα γίνει πόλεμος και να είστε βέβαιοι, ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, η Ελλάδα θα καθίσει από την πλευρά του νικητή, άλλωστε οι Ένοπλες Δυνάμεις, βρίσκονται σε άριστη κατάσταση χωρίς μάλιστα να αυξηθούν οι δαπάνες, σε αντίθεση με τη σπατάλη που γινόταν παλιά», σημείωσε ο Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος απάντησε και στα των επιδομάτων που τυγχάνουν βουλευτές και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργεολι, που δεν έχουν την έδρα τους στην Αθήνα. Άλλωστε και για τον ίδιο, έγινε πολύς λόγος τις τελευταίες ώρες.

«ΕΓΩ ΠΗΡΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΟΝΟ 350 ΕΥΡΩ»

«Η κατάχρηση του δικαιώματος που σου δίνει ο νόμος, είναι κατακριτέα. Προσωπικά, για τους 7 μήνες που ήμουν υφυπουργός, δεσμεύτηκε το ποσό των 7.000 ευρώ, όμως εγώ, φιλοξενούμουν σε σπίτι φίλων και η συνεισφορά μου, ήταν 50 ευρώ το μήνα! Οι αποδείξεις που προσκόμισα λοιπόν, ήταν των 50 ευρώ κι έτσι, εισέπραξα 350 ευρώ, ενώ προφανώς, μπορούσα να μείνω στο Hilton και να δεσμεύσω και τα 7.000 ευρώ, που μου αναλογούσαν για τους 7 μήνες», δήλωσε ο πρώην υφυπουργός, τονίζοντας στο ίδιο κλίμα πως δεν έκανε χρήση του δικαιώματος της προστασίας του από δύο αστυνομικούς, αλλά και οδηγό, ενώ δεν έλαβε καθόλου χρήματα και για τα εκτός έδρας.

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙ ΑΝΕΛ

Στη συνέχεια, ο Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος επισκέφθηκε τη Μεσσηνία, με αφορμή το 10ο Συνεδρίο, συνοδευόμενος από τον οργανωτικό γραμματέα Κώστα Γκίκα, το διευθυντή Κώστα Σιψή, τη συντονίστρια Σωσώ Καραμπάτσου, τον πολιτευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Μπαρμπετσέα και το στέλεχος, Θανάση Σαμέλη, επεσήμανε πως οι ΑΝΕΛ, επέλεξαν και σε αυτό το επίπεδο να… κάνουν πράξη το σύνθημα τους, αν είναι δηλαδή «το αναγκαίο καλό», καταθέτοντας τις δικές τους προτάσεις για τη δίκαιη ανάπτυξη. «Θέλουμε να είμαστε χρήσιμος εταίρος και να συμβάλουμε να βγει η χώρα από τα μνημνόνια, να μπει με τους καλύτερους όρους στην αγορά και να μετακυλυθεί ο παραγόμενος πλούτος προς όφελος του λαού», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, σημειώνοντας πως οι ΑΝΕΛ δεν είναι η πατριωτική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένα αυτόνομο κίνημα και που έχει ξεκάθαρες θέσεις, με τη βάση του να βρίσκεται στον ριζοσπαστικό πατριωτισμό. «Αυτός είναι ο πυρήνας μας, το πατριωτικό και κοινωνικό κέντρο», ανέφερε, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η χώρα θα βγει από τα μνημόνια στο τέλος του ερχόμενου καλοκαιρού και υα έχει τη δυνατότητα να ασκήσει δημοσιονομική και εισοδηματική πολιτική. «Δηλαδή, θα έχουμε δικαίωμα να μειώσουμε το ΦΠΑ, τους φόρους σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα», δήλωσε ο Παναγιώτης Σγουρίδης, που καταληκτικά, σχολίασε τα των δημοσκοπήσεων. «Όσο μας θέλουν εκτός Βουλής, τόσο χαιρόμαστε, αφού θα είμαστε με ισχυρό ποσοστό στη Βουλή. Εμείς οι ΑΝΕΛ παρόλο που ως μικρό κίνημα και με μικρή ιστορία, βγήκαμε στο προσκήνιο, θα συνεχίσουμε όχι μόνο γι’ αυτούς που μας ψηφίζουν, αλλά για όλη την Ελλάδα», τόνισε καταλήγοντας, ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%bb%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb

Επίσκεψη πραγματοποίησε χθες και στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας το κλιμάκιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του κόμματος Παν. Σγουρίδη.

Ο πρόεδρος και τα μέλη της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας τους καλωσόρισαν και τους ευχαρίστησαν για παρουσία τους στο «σπίτι του επιχειρηματία», έχοντας μαζί τους μια εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα που ταλανίζουν τον επιχειρηματικό κόσμο της Μεσσηνίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου:

«Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα πυρόπληκτα δάνεια και στα εργαλεία ανάπτυξης και προώθησης των επιχειρήσεων, με βλέμμα στο μέλλον, γιατί από κοινού συμφωνήθηκε ότι μόνο η υγιής επιχειρηματικότητα θα βγάλει τη χώρα πραγματικά από το τέλμα της κρίσης.

Η συνεργασία με το κλιμάκιο των ΑΝ.ΕΛ. θα συνεχιστεί και σε επίπεδο αποστολής υπομνημάτων και αιτημάτων για προώθησή των στα αρμόδια υπουργεία».

 

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ