Τετράωρη στάση εργασίας σε όλα τα κανάλια κήρυξαν για σήμερα, Τετάρτη 14 Μαρτίου, οι ενώσεις στον χώρο του Τύπου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους με την απόφαση του ΕΣΡ να κλείσει το Mega.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα, κατόπιν απόφασης των ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ, οι οποίες δηλώνουν πως θα στηρίξουν κάθε προσπάθεια, που έστω και την ύστατη στιγμή, θα δίνει προοπτική σωτηρίας στο κανάλι.

Την ίδια ώρα, σε ψήφισμά τους, οι σχεδόν 420 εργαζόμενοι του Mega που όλο αυτό τον καιρό κρατούσαν το κανάλι όρθιο χωρίς να πληρώνονται αναφέρουν πως «η απόφαση του ΕΣΡ βάζει και τυπικά την ταφόπλακα στη λειτουργία του πρώτου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού της χώρας. Παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων που στήριξαν έμπρακτα το κανάλι, παραμένοντας απλήρωτοι και χωρίς καμία στήριξη από την πλευρά των μετόχων, φαίνεται ότι θα ικανοποιηθούν όλοι αυτοί που επιθυμούσαν διακαώς το κλείσιμο του Mega» και συνεχίζουν: «μέτοχοι αμέτοχοι, κυβέρνηση, τράπεζες, ανταγωνιστές. Ο καθένας μπορεί να βάλει τους εμπλεκόμενους σε όποια σειρά θέλει. Και οι εργαζόμενοι καταλήγουμε στην πυρά, ως μία άλλη Ιφιγένεια, προκειμένου να ικανοποιηθούν επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα. Υπάρχει χρόνος και τρόπος να αποτραπεί το «μαύρο»; Εφόσον θέλουν οι μέτοχοι, υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Αρκεί να χρησιμοποιήσουν όλα τα νομικά εργαλεία για να πετύχουν την αναστολή εφαρμογής της απόφασης του ΕΣΡ».