Σοβαρό ατύχημα μαθήτριας σε παιδική χαρά της Καλαμάτας στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Aίσθηση προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Καλαμάτας, το ατύχημα που σημειώθηκε στο πλαίσιο μιας σχολικής εκδρομής, όταν μια μαθήτρια της Γ΄ Τάξης Δημοτικού Σχολείου, χτύπησε σοβαρά, στη διάρκεια παιχνιδιού, στη δημοτική παιδική χαρά, στο προαύλιο του Αγίου Ιωάννη, στο ύψος της αγοράς.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Οι μαθητές της τρίτης Τάξης και των δύο τμημάτων, επισκέφθηκαν μαζί με τους δασκάλους τους, το Στρατιωτικό Μουσείο της πόλης και στη συνέχεια, πήγαν στην κοντινή παιδική χαρά, για να φάνε το δεκατιανό τους και να παίξουν, μέχρι την καθορισμένη ώρα της επιστροφής στο σχολείο. Η παιδική χαρά, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς και από τις φωτογραφίες, είναι πραγματικά σε κακή κατάσταση, με ελλιπή καθαριότητα και φθαρμένα παιχνίδια και τους κινδύνους να… ελλοχεύουν!

Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΕΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Το ατύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα το κοριτσάκι να σπάσει το χέρι του και να μεταφερθεί εσπευσμένα στην Αθήνα, στο Νοσοκομείο Παίδων, «Αγία Σοφία», αφού στην Καλαμάτα, δεν μπορούσε(!) να υποβληθεί στην απαραίτητη επέμβαση, σημειώθηκε στο μονόζυγο, από το οποίο λείπει μια μπάρα! Ανεξάρτητα από το αν το παιδί, είχε δει την απώλεια της μπάρας ή όχι και αν είχε… υπερεκτιμήσει το γεγονός, αυτό που πρέπει να επισημανθεί, μετά και τα πολλά ατυχήματα που έχουν γίνει σε πολλά μέρη της χώρας, είναι πως οι παιδικές χαρές, όπως και οι ιδιωτικοί παιδότοποι, πρέπει να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και τις απαραίτητες περιοχές, για την ασφάλεια των παιδιών κυρίως, αλλά και των συνοδών τους.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

Η αλήθεια είναι πως ο Δήμος, φέρεται να είχε προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες για την κατάργηση της συγκεκριμένης παιδικής χαράς, στην οποία σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, βρίσκουν… καταφύγιο τα βράδια κυρίως, περιθωριοποιημένοι συμπολίτες μας. Όταν το πυκνό σκοτάδι, καλύπτει την περιοχή, η έλλειψη επαρκούς φωτισμού και το «κρυφό» σημείο, αυτής της παιδικής χαράς, φιλοξενεί ανθρώπους που επιδίδονται σε διάφορες και διαφορετικές παραβατικές συμπεριφορές, συμβάλλοντας έτσι, στη διαμόρφωση, αυτής ακριβώς της κατάστασης.

Ο Δήμος γι’ αυτό, προσανατολιζόταν στην κατάργησή της, όμως η αλήθεια είναι πως όσο είναι σε λειτουργία, θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει καθαριστεί ή να έχουν επισκευαστεί τα επικίνδυνα παιχνίδια!

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

Ο πατέρας του κοριτσιού, ειδικός συνεργάτης της «Φ», Νίκος Τριάντος, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook την πρόθεσή του, να ακολουθήσει τη νομική οδό, κυρίως για να προστατεύσει άλλα παιδιά, που τυχόν έρθουν αντιμέτωποι με αντίστοιχο κίνδυνο, στο μέλλον. «Την Πέμπτη το πρωί, η τάξη του σχολείου της κόρης μου, επισκέφθηκε ένα μουσείο και μετά, τα παιδιά πήγαν σε μία παιδική χαρά, δεν έχουμε μάθει σε ποία. Στο μονόζυγο, όπως μας είπαν, έλειπε ένα από τα σίδερα με αποτέλεσμα το παιδί, να πέσει στο έδαφος και να σπάσει τον αγκώνα του δεξιού χεριού. Το νοσοκομείο της Καλαμάτας, λόγω της σοβαρότητας του τραύματος, μας είπε να μεταφέρουμε το παιδί στο Παίδων στην Αθήνα και αυτό κάναμε. Το παιδί, μπήκε στο χειρουργείο το ίδιο βράδυ στις 8:25 και η επέμβαση τελείωσε στις 9:50μ.μ. Όλα έγιναν από το πολύ ευγενικό επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας και Νοσοκομείου Παίδων Αγίας Σοφίας τους οποίους εγώ και η σύζυγος μου ευχαριστούμε. Δεν μπορούμε να πούμε τα ίδια λόγια για τους υπεύθυνους των παιδικών χαρών που τελικά μόνο χαρά δεν προσφέρουν,  επειδή η δημοτική αρχή έχει αλλού στραμμένη την προσοχή της. Η συνέχεια θα κριθεί στην δικαιοσύνη», ανέφερε ο πατέρας της μαθήτριας που τραυματίστηκε σοβαρά στη διάρκεια της εκδρομής, με την υπόθεση να έχει πολλές διαστάσεις, οι οποίες προφανώς και πρέπει να εξεταστούν ενδελεχώς, καθώς η ασφάλεια και η ακεραιότητα κάθε παιδιού, πόσο δε μάλλον σε μια αναπτυγμένη πολιτιστικά και τουριστικά πόλη, πρέπει να είναι νούμερο ένα προτεραιότητα!

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ