Σε νέα απολογία οι 9 κατηγορούμενοι για τρομοκρατία Κούρδοι

Στις 16 Απριλίου θα απολογηθούν οι 3 από τους 9 Τούρκους Κουρδικής καταγωγής που κατηγορούνται για τρομοκρατία, μετά την προθεσμία που ζήτησαν και πήραν από τον ειδικό εφέτη-ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας Ευτύχη Νικόπουλο.

Οι υπόλοιποι 6 κατηγορούμενοι έχουν κληθεί να απολογηθούν την Πέμπτη.

Οι 9 που είχαν συλληφθεί λίγο πριν την άφιξη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2017, σε δύο διαμερίσματα στον Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα, και έκτοτε κρατούνται, καλούνται τώρα σε συμπληρωματική απολογία από τον κ.Νικόπουλο, στον οποίο διαβιβάστηκε πρόσφατα η δικογραφία.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι: για ένταξη και σε συγκρότηση σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών, πλαστογραφία μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφων, διακεκριμένη αντίσταση κατά της αρχής, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη κατοχή κροτίδων και καπνογόνων.

Για τους 3 από τους 9 οι Τουρκικές αρχές ζήτησαν την έκδοσή τους. Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας ωστόσο απέρριψε και τα τρία αιτήματα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ