Πτωτική είναι η πορεία της εγκληματικότητας στη Μεσσηνία παρά την έξαρση ειδικών περιπτώσεων

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

astynomoi

Σε καλό επίπεδο βρίσκεται η Μεσσηνία, σε ό,τι αφορά τους δείκτες της εγκληματικότητας-παραβατικότητας, διαβεβαίωσε χθες ο νέος γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, ταξίαρχος Ευάγγελος Φωτόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί την Καλαμάτα, πραγματοποίησε εθιμοτυπικές επισκέψεις σε εκπροσώπους τοπικών φορέων και αρχών (βλέπε διπλανές στήλες), ενώ συναντήθηκε και με τους δημοσιογράφους στο γραφείο του διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας, ταξίαρχου Παν. Πούπουζα.

Ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής μίλησε με τους δημοσιογράφους για το πλαίσιο συνεννόησης μεταξύ Αστυνομίας- τοπικού Τύπου, με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση του πολίτη και την προβολή του έργου της αστυνομίας.

Επιπλέον, αναφερόμενος γενικά στο θέμα της εγκληματικότητας-παραβατικότητας στη Μεσσηνία, ο ταξίαρχος κ. Φωτόπουλος τόνισε ότι βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο και πως τα στατιστικά στοιχεία ακολουθούν πτωτική πορεία. Σημείωσε ότι τα θετικά αυτά στοιχεία οφείλονται κυρίως στην αποτελεσματικότητα του προσωπικού της αστυνομίας  και τις συνεχείς επιχειρήσεις, ενώ υπαινιχτικά παραδέχτηκε ότι η δράση σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις (προφανώς των τσιγγάνων) δημιουργεί προβλήματα σε πολλές περιοχές της Μεσσηνίας.

Το γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή συνόδευσε ο υπαστυνόμος Α΄ Κων. Βραγγάλας, από το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ