Προσοχή με τις απάτες στο internet! Πως χάνονται τεράστια ποσά

Είναι από τις πιο διαδεδομένες απάτες οι οποίες είναι καλά κρυμμένες πίσω από κατά τα άλλα αθώους διαγωνισμούς στο internet. Η απάτη αυτή έχει γίνει “μόδα” με θύματα πολλούς ανυποψίαστους πολίτες.

Το χαοτικό Internet κρύβει πολλές παγίδες. Οι απάτες είναι δεκάδες και πολλές φορές τόσο καλά κρυμμένες που είναι πολύ εύκολο ακόμη και για τους πιο… υποψιασμένους να πέσουν θύματα. Η νέα μόδα των απατεώνων είναι οι διαγωνισμοί. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή επισημαίνει ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, Αθανάσιος Χαλκιάς.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χαλκιάς εξηγεί ότι οι απατεώνες “στήνουν” έναν διαγωνισμό στο ;internet όπου συνήθως οι συμμετέχοντες καλούνται να δώσουν τον αριθμό του κινητού τους.

«Ζητούν τη συμμετοχή σου σε έναν διαγωνισμό, σου λένε πολύ απλά ότι κέρδισες, μπαίνεις σε μία άλλη σελίδα καθώς σου ζητούν τα προσωπικά σου στοιχεία, όπως κινητό τηλέφωνο και διεύθυνση. Μόλις όμως καταχωρήσεις στην πλατφόρμα το κινητό σου τηλέφωνο, εγγράφεσαι εν αγνοία σου σε συνδρομητική υπηρεσία υψηλής χρέωσης, με αποτέλεσμα την υπέρογκη χρέωση του τηλεφωνικού σου λογαριασμού».

Αυτά τα μηνύματα θέλουν πάρα πολύ μεγάλη προσοχή, γιατί συνήθως χρησιμοποιούν στοιχεία και λογότυπα γνωστών εταιριών και παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή, υπογραμμίζει ο κ. Χαλκιάς.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ