Από τον Μαρίνο Βυθούλκα

Μεγαλώνοντας στο Αίγιο ως πέμπτο παιδί μιας πολυμελούς οικογένειας, ο Σπύρος Χαριτάτος, παράλληλα με το σχολείο, κάνει πολλές δουλειές, προκειμένου να βγάζει το δικό του χαρτζιλίκι. Εκτός από τα μπουζούκια, εργάζεται υποδοχή σε μαγαζιά, αλλά και ως DJ σε μπαράκια του Αιγίου. «Το σχολείο δεν με πολυενδιέφερε. Εξαιτίας της δουλειάς, είχε τύχει να μείνω στην ίδια τάξη από απουσίες. Βέβαια, κάποια στιγμή, αποφάσισα να τελειώσω το σχολείο και να αλλάξω τα δεδομένα της ζωής μου, γιατί όποιος με ήξερε τότε ήταν πεπεισμένος πως θα γεράσω μέσα στη νύχτα», λέει στο People.

Μετά από τη φοίτησή του στη σχολή του ΑΝΤ1, η πρώτη του δημοσιογραφική δουλειά είναι στο πλευρό της Ρούλας Κορομηλά στην εκπομπή Bravo, ενώ ακολουθεί και μια παράλληλη συνεργασία με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. «Ο Μάκης είχε τη διαστροφή, αν και άπειρος δημοσιογράφος, να μου εμπιστευτεί δύσκολα ρεπορτάζ. Ζούσα μια διπλή επαγγελματική ζωή. Από τη μια σε ένα όμορφο περιβάλλον, όπως αυτό της Ρούλας, με τα φώτα και τις κάμερες, και από την άλλη στο πεζοδρόμιο για τις ανάγκες του ρεπορτάζ. Αυτό ήταν κάτι που με ιντρίγκαρε, ενώ παράλληλα συνειδητοποιούσα τη μαγεία της δημοσιογραφίας».

Στη συνέχεια η Άννα Δρούζα τού κάνει πρόταση για το βραδινό σόου Ό,τι Καλύτερο στο Mega, όπου θα εμφανιστεί για πρώτη φορά μπροστά από τις κάμερες. «Παρέμεινα για τέσσερις εκπομπές, διότι δεν μου άρεσε αυτό που έκανα. Ουσιαστικά έβγαζα τις ερωτήσεις για το κοινό και βοηθούσα στην εκπομπή. Μου έδινε την ικανοποίηση της εικόνας μου στο γυαλί, χωρίς να με γεμίζει. Γρήγορα κατάλαβα πως δεν κάνω για αυτό το πράγμα».

Το επόμενο τηλεοπτικό του σπίτι θα είναι ο ΑΝΤ1, με τον Σπύρο να βρίσκεται για πρώτη φορά απέναντι από τον Γιάννη Λάτσιο στο γραφείο του. «Ο Γιάννης Λάτσιος γνώριζε την προϋπηρεσία μου. Εκείνη την εποχή έστηναν την ενημερωτική εκπομπή Στούντιο Με Θέα με τον Νίκο Μάνεση. Μου έγινε η πρόταση να βρίσκομαι στο πλευρό του ως υποστήριξη στη θεματολογία». Επόμενος σταθμός είναι το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, όπου ξαναβγαίνει στο δρόμο για το ρεπορτάζ. «Δεν υπήρχε περίπτωση να επέστρεφα στο γραφείο αν δεν είχα δυο τρία αποκλειστικά θέματα. Στις ειδήσεις πέρασα μία δεκαετία της ζωής μου που δεν έκανα τίποτα άλλο εκτός από το να κυνηγάω το ρεπορτάζ. Αυτό ήταν ένα μεγάλο σφάλμα, διότι στερήθηκα πολλά πράγματα και απολαύσεις της προσωπικής μου ζωής. Ένα πρωί ξύπνησα και συνειδητοποίησα πως, εκτός από τα 25 κιλά που είχα πάρει, είχα χάσει τους πάντες. Έμαθα από τα λάθη μου, γιατί δεν βρέθηκε κάποιος να με αφυπνίσει. Στην ουσία ήμουν εργάτης του ΑΝΤ1 και έμπαινα πάντα στα δύσκολα».

Η συνέχεια τον βρίσκει να συμπαρουσιάζει καλοκαιρινή ενημερωτική εκπομπή με τον Δημήτρη Καμπουράκη, ενώ ακολουθεί η πρωινή εκπομπή 6-10 Μαζί που παρουσιάζει με τον Γιώργο Καραμέρο. «Εκείνη την εποχή μού είχαν κολλήσει το παρατσούκλι “O Survivor της τηλεόρασης”. Μπήκαμε με τον Γιώργο σε μια ζώνη υψηλού ρίσκου, καθώς δεν έβγαινε στο παρελθόν μια αντίστοιχη εκπομπή, ώστε να υπάρχει “προίκα τηλεθέασης”. Όταν στη συνέχεια μας έβαλαν στη ζώνη 10-1, όλοι μας είχαν τελειωμένους, αλλά η δυναμική της εκπομπής την πήγε για μία ακόμα σεζόν. Όταν τέλειωσε το 10-1 Μαζί, αυτό που μου πρότειναν δεν θεώρησα πως θα με πήγαινε μπροστά. Έτσι, αποφάσισα να σταματήσω για ένα διάστημα από την τηλεόραση».