Ποδήλατο που σπάει πλαστικό στο Δημοτικό Σχολείο της Στούπας!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Από το Σύλλογο «Καθαρή Μάνη»,   έγινε  την Τετάρτη 14 Μαρτίου, στο Δημοτικό Σχολείο Στούπας, δωρεάν παράδοση  ενός στατικού ποδηλάτου με ειδικό μηχανισμό ο οποίος θρυμματίζει πλαστικό μιάς χρήσεως (ποτήρια, καλαμάκια και κυρίως μπουκάλια νερού) προκειμένου οι μαθητές παίζοντας να εκπαιδευθούν στην ανακύκλωση και ν αφυπνισθούν γύρω από περιβαλλοντικά θέματα. Η κατασκευή του ποδηλάτου έγινε από την εθελοντική ομάδα R.A.D.I.K.A.L.A. (Recycling, Awareness, Design, Innovation, Kalamata, Association) η οποία έχει σαν σκοπό , μέσα από την σωματική άσκηση και την δημιουργία πρωτοποριακών μεθόδων ανακύκλωσης, να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με το περιβάλλον και την υγεία. Οι μαθητές μ’ ενθουσιασμό και περιέργεια έκαναν μια πρώτη δοκιμή και όσοι συγκεντρώσουν αρκετές ώρες ποδηλασίας θα κάνουν δωρεάν μαθήματα ιστιοπλοίας με τις βάρκες οι οποίες θα κατασκευασθούν από τα θραύσματα αυτά.

Ευχαριστούμε πολύ την διευθύντρια του σχολείου Αθανασία Κάτσικα, η οποία μαζί με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς αγκάλιασαν από την αρχή την ιδέα αυτή και σύντομα θα σχεδιάσουμε όλοι μαζί (δάσκαλοι και Σύλλογος «Καθαρή Μάνη») εκπαιδευτικές δραστηριότητες με περιβαλλοντικά θέματα μέσα από το παιχνίδι και την ενεργό συμμετοχή των μαθητών.

Τα παιδιά γίνονται, πολύ πιο εύκολα από τους ενήλικες, δέκτες και πρεσβευτές γνώσεων και νέων αντιλήψεων. Είναι πιο δεκτικά και ευαίσθητα σε θέματα προστασίας των ζώων και του περιβάλλοντος και οι προσπάθειές μας πρέπει να επικεντρώνονται κυρίως σε αυτά.

Σοφία Χριστοφιλοπούλου

ιατρός παθολόγος phD

Χρήστος Κισκήρας

εκπαιδευτικος

Σύλλογος «Καθαρή Μάνη»

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ