Από τη Γωγώ Τσίντζα,

Η 20η Μαρτίου έχει οριστεί απο το 1965 ως η Παγκόσμια Ημέρα για παιδιά και νέους έπειτα απο πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Θεατρικού Δικτύου για παιδιά και νέους (Assitej) με σκοπό να τιμήσει τους καλλιτέχνες που προσπαθούν να αναπτύξουν αυτό το είδος θεάτρου.

Εμείς επιλέξαμε και σας προτείνουμε πέντε παραστάσεις που πιστεύουμε πως αξίζει να επισκεφθείτε με τα παιδιά σας!

1.Ο Δον Κιχώτης

Έχοντας διαβάσει πολλά ιπποτικά μυθιστορήματα, ο ονειροπόλος αγρότης Αλόνσο Κιχάνο θεωρεί ότι είναι και ο ίδιος ιππότης και έτσι αλλάζει το όνομά του σε Δον Κιχώτης. Μαζί με τον ιπποκόμο του Σάντσο ξεκινά ένα ταξίδι στην Ισπανία του 16ου αιώνα.  Θα ζήσουν απίστευτες περιπέτειες μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Με το Γιάννη Στάνκογλου στο ρόλο του Δον Κιχώτη και τον Δημήτρη Πιατά στο ρόλο του Σάντσο Πάντσα αλλά και το θίασο των πλανίδων θεατρίνων ξεδιπλώνεται επι σκηνής  ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

Κάθε Σάββατο στις 15.00 και Κυριακή στις 11.30 και  15.00

Τιμή Εισητητρίου από 7 εως 20 ευρώ

Θλεατρο Παλλάς

2.Ο Ρομπεν των Δασών

Ο πασίγνωστος και αγαπημένος μύθος του «Ρομπέν των Δασών» σε μια διασκευή που γράφτηκε ειδικά για την παράσταση του Θέατρου Τέχνης. Μια περιπέτεια εποχής, γεμάτη χιούμορ και ανατροπές. Μια υπέροχη ιστορία που μιλά για τη δύναμη του καλού, τη δικαιοσύνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη.

Κάθε Κυριακή στις 11.00 και 15.00 μεχρι την 1η Απριλίου

Τιμή Εισητηρίου 10 ευρώ

Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν

3.Ο Μολυβένιος Στρατιώτης

Η συγκινητική ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν που πραγματεύεται τη δύναμη της αγάπης και της θυσίας, παίρνει καινούργιες διαστάσεις στη μουσικοθεατρική του διασκευή, αναφερόμενο στα σημαντικά θέματα της προβληματικής εποχής που βιώνουμε μικροί και μεγάλοι. Τα εγκλωβισμένα συναισθήματα των παιδιών, η εμμονή στην τελειότητα, η σκληρότητα και η βία είναι θέματα που αναδιπλώνονται και βρίσκουν την λύση τους μέσα από το γνωστό παραμύθι του μεγάλου συγγραφέα, διασκευασμένο με έναν πρωτότυπο τρόπο. Ένα σύγχρονο ανέβασμα μιας κλασικής ιστορίας που μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι οι μικροί μας φίλοι.

Στο ρόλο μάλιστα του Μολυβενιου Στρατιώτη βρίσκεται  ο finalist του X-Factor Ίαν Σττρατής

Κάθε Κυριακή στις 11.30 και 15.οο εως τη 1η Αοριλίου

Τιμές Εισητηρίων 12 ευρώ για ενήλικες και 10 ευρώ για παιδιά

Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

4.Το αηδόνι του αυτοκράτορα

Για τρίτη σεζόν παίζεται φέτος η συγκεκριμένη παράσταση μιας και έχει αγαπθεί πολύ απο μικρούς και μεγάλους.Πρόκειται για μια συνύπαρξη του αγαπημένου όλων μας παραμυθά Χανς Κρίστιαν Αντερσεν με τη μουσική του Γιάννη Ζουγανέλη,το θεατρικό παιχνίδι,τις μάσκες,το κουκλοθέατρο και το Τάι Τσι.

Η υπόθεση του παραμυθιού μας είναι πάνω κάτω γνωστή. Ο αυτοκράτορας της Κίνας ζει στο φτιαγμένο από πορσελάνη παλάτι του. Τα πλούτη του δεν είναι ικανά να διώξουν την βαθιά του μελαγχολία. Ώσπου κάποια στιγμή, στον κήπο του κάνει την εμφάνισή του ένα αηδόνι, το κελάηδισμα του οποίου του παίρνει μακριά όλες τις έγνοιες. Μαγεμένος από το τραγούδι του ο αυτοκράτορας αποφασίζει να κλείσει το αηδόνι σε κλουβί. Κάποια στιγμή, ο ίδιος δέχεται ένα αλλόκοτο δώρο: ένα μηχανικό αηδόνι, το οποίο κελαηδούσε πρωί και βράδυ. Ασταμάτητα. Κάτι που-φυσικά- δεν ήταν δυνατό να κάνει το αληθινό πουλί. Εξοργισμένος ο αυτοκράτορας αντικατέστησε τον πιστό του φίλο με το ψεύτικο υποκατάστατό του. Μέχρι που μια μέρα το μηχανικό αηδόνι χάλασε.Και τότε το αληθινό επέστρεψε για να του προσφέρει ξανά την ελπίδα, κελαηδώντας πια έξω από το παράθυρό του.

Κάθε Σάββατο εως 31 Μαρτίου στις 16.00

Είσοδος 8 ευρώ και φοιτητικό 6 ευρώ

Θέατρο Αλκμήνη

5.Τα παιδιά του Γαλάζιου Πλανήτη

Μακριά στο διάστηµα, σ’ έναν άλλο γαλαξία, υπάρχει ένας γαλάζιος πλανήτης που κατοικείται µόνο από παιδιά. Κάποια µέρα όμως, εµφανίζεται στον πλανήτη τους ο µυστηριώδης Σούπερ Γκλαµ, και τους υπόσχεται ότι µπορεί να πραγµατοποιήσει κάθε όνειρό τους, όμως με κάποια ανταλλάγματα…  Η Χίλντα και ο Μπριµίρ θα συνειδητοποιήσουν ότι εκτός κι αν δράσουν αποφασιστικά ολόκληρος ο πλανήτης κινδυνεύει να αφανιστεί!

Η παράσταση Τα Παιδιά του Γαλάζιου Πλανήτη, βασισμένη στο ομώνυμο, πολυβραβευμένο βιβλίο του Αντρί Μάγκνασον και σε ευρηματική σκηνοθεσία της Κατερίνας Καραδήμα, γεννά μεγάλα ερωτήματα ακόμα και στους πιο μικρούς θεατές. Ερωτήματα σχετικά με την κλιματική αλλαγή, τη φιλία, τη δικαιοσύνη, την κατανομή των φυσικών πόρων, τη χαμένη μας αθωότητα.

Τρεις ηθοποιοί μοιράζουν επιτόπου ρόλους, μπαλόνια, χρυσόσκονη και ταλκ και ζωντανεύουν έναν ολόκληρο πλανήτη. Έναν πλανήτη με τα άγρια θηρία του και, φυσικά, το αγριότερο όλων, τον άνθρωπο.

Κάθε Κυριακή στις 12.οο

Γενική είσοδος 6 ευρώ

Μικρό Εθνικό Θέατρο