Ο κίνδυνος μεταρρυθμιστικής κόπωσης, οι τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια
Στον κίνδυνο μεταρρυθμιστικής κόπωσης, μετά τις επώδυνες και πολυετείς προσπάθειες προσαρμογής που έγιναν σε πολλές χώρες της Ευρώπης, επικεντρώθηκε, από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, τονίζοντας ότι η κόπωση αυτή ενδέχεται να μειώσει την προθυμία για συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ολοκλήρωση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι πρέπει να «δούμε σαν παράθυρο ευκαιρίας τις καλύτερες οικονομικές συνθήκες, προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι η επόμενη κρίση θα μας βρει πιο ανθεκτικούς».
Ο πρώην διοικητής της ΤτΕ επεσήμανε, επίσης, ότι δέκα χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης η ευρωπαϊκή οικονομία ενισχύεται, η απασχόληση αυξάνεται, ενώ το Brexit δεν έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη.
Αναφερόμενος στη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας, ο Γ. Προβόπουλος σημείωσε πως «το πραγματικό ΑΕΠ αυξάνεται σταθερά τα τελευταία 19 τρίμηνα, η οικονομία κινείται με θετικούς ρυθμούς, η ανάκαμψη έχει αυξήσει την απασχόληση κατά 7,5%, το ποσοστό ανεργίας κινείται γύρω στο 8,7% και έχει τάση περαιτέρω μείωσης».
Διαβάστε την συνέχεια στο fortunegreece.com