Οδηγός ΚΤΕΛ βρήκε 5.500 ευρώ και τα παρέδωσε στον μετανάστη που τα ξέχασε!

Μια ιστορία σπάνια στην εποχή της κρίσης περιέγραψε στο ΘΕΜΑ 104,6 οδηγός λεωφορείου από το Κιλκίς, ο οποίος βρήκε ένα τσαντάκι γεμάτο με χρήματα και δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να τα κρατήσει.

Ο Θεμιστοκλής Κοσμίδης, οδηγός στα ΚΤΕΛ Κιλκίς, εκτελούσε την προηγούμενη εβδομάδα το δρομολόγιο Κιλκίς – Πολύκαστρο. Λίγο πριν το Πολύκαστρο, όπως εξήγησε, στη Νέα Καβάλα, είναι ένας πρόχειρος καταυλισμός μεταναστών, εδώ και 2,5 χρόνια. Εκεί, οι μετανάστες παραμένουν μέχρι να εξεταστεί η αίτηση, για να τους δοθεί άσυλο.

“Ήταν ένα ζευγάρι μεταναστών, όπως τους είδα εκείνη την ημέρα, οι οποίοι είχαν μαζί τους σακούλες από ψώνια σε σούπερ μάρκετ. Είχαν αποκοιμηθεί και μόλις φτάσαμε στη Νέα Καβάλα τους ξυπνήσαμε για να κατέβουν. Στη βιασύνη τους πήραν τις σακούλες στα χέρια τους και έφυγαν. Μετά από περίπου 20 λεπτά και ενώ είχα ξεκινήσει να επιστρέψω, με πήρε η συνάδελφος από τα ΚΤΕΛ Πολυκάστρου και με ρώτησε αν βλέπω κάποια σακούλα στο κάθισμα που καθόντουσαν οι δύο μετανάστες. Κοίταξα έτσι πρόχειρα από τον καθρέφτη αλλά δεν είδα τίποτα”.

Στη συνέχεια και αφού επέστρεψε στο Κιλκίς, του τηλεφώνησε εκ νέου η συνάδελφός του από το Πολύκαστρο και του είπε ότι ο μετανάστης επιμένει. “Όταν μου είπε ότι έτρεξε επτά χιλιόμετρα για να ρωτήσει για τη σακούλα, τότε σκέφτηκα ότι δεν μπορεί να έτρεξε τόσο πολύ για κάποια ψώνια σούπερ μάρκετ. Έλεγε μάλιστα στη συνάδελφό μου «bank bank». Πήγαν λοιπόν και κοίταξα καλύτερα δεν υπήρχε καμία σακούλα σούπερ μάρκετ, αλλά πράγματι ανάμεσα στα δύο καθίσματα ήταν ένα αντρικό τσαντάκι, το οποίο είχε σφηνωθεί. Το πήρα στα χέρια μου, είδα τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, τους αναγνώρισα από τα προσωρινά χαρτιά που τους δίνουν στους καταυλισμούς και στην μπροστινή θήκη είχε 5.500 ευρώ σε πενηντάρικα και κάτι ψιλά. Τότε ενημέρωσα τη συνάδελφό μου ότι βρήκα όντως το τσαντάκι.

Πήγα αμέσως στο αστυνομικό τμήμα, το παρέδωσα και μάλιστα μετρήσαμε εκεί μαζί όλο το ποσό και έκανα και δήλωση. Στη συνέχεια παραδόθηκαν στον κάτοχό τους. Δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή να τα κρατήσω. Δεν θα ήθελα ποτέ να βρεθώ στη θέση τους. Είναι όντως οι μισθοί δέκα μηνών για κάποιους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορούσα να μην τα επιστρέψω. Ήταν, όπως έμαθα αργότερα, μετανάστες από το Ιράν” είπε ο Θεμιστοκλής Κοσμίδης στην εκπομπή “Εντός ΘΕΜΑτος” με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη και με την πράξη του αυτή ήθελε να δώσει, όπως είπε, το παράδειγμα και στα παιδιά του.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ