Ξεκίνησε με πολλές προσδοκίες ο σχολικός τουρισμός – Σπάει φέτος το… φράγμα των 15.000 μαθητών που θα επισκεφθούν την Καλαμάτα!

Πλούσιοι, είναι οι «καρποί» που έχει αρχίσει να αποδίδει ο θεματικός τουρισμός στη Μεσσηνία και ειδικότερα στην Καλαμάτα, η οποία κρατιέται έτσι… ζωντανή, στους χαλεπούς καιρούς της εδραιωμένης ύφεσης! Ένα από τα πεδία που «εκμεταλλεύτηκε» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η μεσσηνιακή πρωτεύουσα, είναι αυτό των σχολικών εκδρομών, οι οποίες ξεκίνησαν ήδη και αναμένεται να είναι ακόμη πιο αποδοτικές από πέρυσι, καθώς στην πόλη, θα βρεθούν περισσότεροι από 15.000 μαθητές, από σχολεία όλης της χώρας και ειδικά της Αττικής, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους. «Θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτή με τη ραγδαία αύξηση των εκδρομών, είναι πολύ σημαντική, καθώς οι μαθητές περνώντας καλά, διαφημίζουν τον τόπο μας και συνήθως επιστρέφουν για οικογενειακές διακοπές ή διακοπές με τους φίλους τους», δήλωσε μιλώντας στη «Φ» η αντιδήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτα Ντίντα,  η οποία έδωσε και τη… σύγχρονη διάσταση της προβολής της πόλης, μέσω του Διαδικτύου.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

«Οι μαθητές, είναι πάρα πολύ εξοικειωμένοι με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία αναρτούν διαρκώς φωτογραφίες και  αυτό είναι μια πολύ καλή και προωθητική ενέργεια για τον τόπο μας», ανέφερε η αντιδήμαρχος, η οποία ευχαρίστησε όλα τα παιδιά που επέλεξαν την Καλαμάτα για τη σχολική τους εκδρομή και τους ευχήθηκε να περάσουν πολύ καλά, μην παραλείποντας ωστόσο να στείλει μήνυμα και στους επαγγελματίες της πόλης, από τους χειρισμούς των οποίων, συχνά, εξαρτάται η καλή εικόνα της περιοχής.

ntinta

ΑΠΕΔΩΣΕ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15.000 ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

«Να επιστήσουμε την προσοχή στους επαγγελματίες, να φερθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να συμβάλλουν στο να έρθουν κι άλλοι επισκέπτες στον τόπο μας», δήλωσε η κα Ντίντα, η οποία ξεδίπλωσε τις προωθητικές ενέργειες που έχουν γίνει από το Δήμο, στην κατεύθυνση της προσέλκυσης των μαθητών. «Στείλαμε πληροφοριακό υλικό στα σχολεία όλης της Ελλάδας, προκειμένου να τους ενημερώσουμε για την πόλη και να τους δώσουμε όλα τα χρήσιμα στοιχεία και ήρθαμε σε επαφή με πολλούς ταξιδιωτικούς πράκτορες. Έτσι, η Καλαμάτα φέτος, θα υποδεχτεί πάνω από 15.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα που επέλεξαν την πόλη μας για την εκδρομή τους», τόνισε η αρμόδια αντιδήμαρχος, επισημαίνοντας πως οι εκτιμήσεις για τη φετινή χρονιά, θέλουν να σπάει το … φράγμα των 15.000 μαθητών! «Σε επαφές μας με ταξιδιωτικούς πράκτορες που υλοποίησαν πέρυσι τις εκδρομές, αλλά και στελέχη ξενοδοχείων, πληροφορηθήκαμε ότι όλοι, έχουν… κάτι παραπάνω, σε σχέση με πέρυσι», τόνισε η Παναγιώτα Ντίντα, επισημαίνοντας πως τα περισσότερα παιδιά είναι από σχολεία της Αττικής.

ΟΜΟΡΦΟΣ, ΚΟΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

«Πράγματι, οι περισσότεροι μαθητές, έρχονται από σχολεία της Αττικής, καθώς πλέον η Αθήνα και η γύρω περιοχή, είναι πολύ κοντά στην Καλαμάτα, κάτι που βολεύει για πολλούς λόγους, κυρίως οικονομικούς, αφού δεν κοστίζει πολύ να έρθει κανείς στην Καλαμάτα. Τα παιδιά, που είναι αλήθεια πως σε πολλές περιπτώσεις δεν γνώριζαν την Καλαμάτα, έμαθαν την πόλη, κατάλαβαν πως είναι ένας προορισμός στον οποίο, θα μπορούσαν να έχουν πολύ ευχάριστες εμπειρίες κι έτσι τον επέλεξαν», εξήγησε η αντιδήμαρχος, περιγράφοντας πώς κατάφερε η μεσσηνιακή πρωτεύουσα και «χτύπησε» στα… ίσα, μεγάλους προορισμούς που παραδοσιακά προσελκύουν μαθητικές εκδρομές!
Σημαντική φυσικά, ήταν και η συμβολή των ξενοδόχων, οι οποίοι δημιούργησαν ανταγωνιστικά πακέτα, ενώ αξίζει να σημειωθεί, πως οι εκδρομές θα σταματήσουν στο τέλος του μήνα, ενόψει το Πάσχα που πέφτει νωρίς και θα συνεχίσουν μέχρι και το Μάιο. Επίσης, τα μηνύματα, είναι πολύ καλά και για την εορταστική περίοδο που πλησιάζει, αφού ήδη υπάρχουν προκρατήσεις για τη μεγάλη γιορτή! «Αν και είμαστε της τελευταίας στιγμής, τα μηνύματα είναι ήδη πολύ καλά, αφού η Καλαμάτα, έχει καθιερωθεί και ως πασχαλινός προορισμός», δήλωσε η αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Θεμάτων.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ