Μπορεί να έχει business background, αλλά γνωρίζοντάς τον Νίκο Κοκλώνη αντιλαμβάνεσαι πως έχει ένα επικοινωνιακό χάρισμα. Είναι άμεσος, έχει χιούμορ, αυτοσαρκάζεται. Πόσο εύκολο ήταν, όμως, για έναν επιχειρηματία, χωρίς καμία τηλεοπτική εμπειρία, να κάνει για μια lifestyle εκπομπή; «Δεν ήταν. Προετοίμαζα τι θα πω, αλλά με το που άνοιγε η κάμερα τα ξέχναγα όλα. Blackout! Στην έκτη εκπομπή νομίζω ότι πήρα τον αέρα» αποκαλύπτει.

Όσο για τους καλεσμένους του, τους περισσότερους τους γνώριζε απευθείας στο ταξίδι. «Αυτό ποτέ δεν με προβλημάτισε. Δεν έχω ούτε έναν καλεσμένο που να μην τον νιώθω πια φίλο. Όταν τελείωνε το ταξίδι, με όλους ήθελα λίγο παραπάνω». Δεν υπήρξε κάποιος που τον ταλαιπώρησε; «Ναι, αλλά με ταλαιπώρησαν γλυκά. Η Ζωή Λάσκαρη, θυμάμαι, κάθε βράδυ μου έλεγε “δεν θα πας να κοιμηθείς, Κοκλώνη. Kάτσε μέχρι τις 2.00, να πιούμε ένα κρασάκι, να μιλήσουμε”. Εγώ είμαι άνθρωπος που κοιμάμαι πολύ νωρίς και κουτούλαγα, αλλά ήταν ωραία ταλαιπωρία». Τη Ζωή τη γνώριζε πριν από το ταξίδι, καθώς ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είναι ο δικηγόρος του. «Ναι μεν γνωριζόμασταν, αλλά μετά το ταξίδι τη λάτρεψα. Ήταν σοκ όταν “έφυγε” ξαφνικά λίγο καιρό μετά. Ήταν η τελευταία της συνέντευξη και το τελευταίο της ταξίδι. Ήταν να έρθει μαζί μας και η Μαρία Ελένη, αλλά τελευταία στιγμή αρρώστησε, είχε 39 πυρετό, και ήρθε μόνη της. Η Ζωή ήταν σταρ, από αυτές που δεν υπάρχουν πια. Σταρ και ταυτόχρονα η καλή σου φίλη, μια γυναίκα μάγκας.».

Υπήρξε κάποιος καλεσμένος με τον οποίο ένιωσε άβολα στην αρχή; «Ο Λιάγκας. Θα το δείτε και στο επεισόδιο, είχα μεγάλη αμηχανία, αλλά μόνο τα πρώτα πέντε λεπτά. Είχα άγχος ότι, αντί να τον ρωτάω εγώ, θα με ρωτάει αυτός! Αλλά μετά, με έκανε να νιώσω τόσο άνετα που θα μπορούσε να είναι κολλητός μου».

Πόσο εύκολο του είναι να κάνει πιο προσωπικές ερωτήσεις στους καλεσμένους του, δεδομένου πως δεν είναι δημοσιογράφος κι αυτό δεν είναι κάτι στο οποίο έχει «ψηθεί»; «Ενώ το Celebrity Travel είναι ταξιδιωτική εκπομπή, οι καλεσμένοι μου δίνουν πάντα ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις. Δεν ξέρω αν τους απελευθερώνει το γεγονός πως είναι σε ταξίδι, οπότε χαλαρώνουν, αλλά μου λένε πράγματα που ακούω πρώτη φορά όχι μόνο εγώ, αλλά και το κοινό. Και τους ευχαριστώ, γιατί εγώ δεν είμαι παρουσιαστής, ούτε δημοσιογράφος για να κάνω την τέλεια συνέντευξη. Σίγουρα υπάρχει μια ομάδα που με βοηθάει και τους ευχαριστώ, αλλά νιώθω πως είμαι στην αρχή και είναι μεγάλη χαρά να μοιράζονται τόσα πράγματα μαζί μου». Μου φέρνει σαν παράδειγμα τη Σμαράγδα Καρύδη και τον Θοδωρή Αθερίδη. «Εγώ ρώτησα για όλα και εκείνοι απάντησαν σε όλα. Με κλότσαγε, βέβαια, η Σμαράγδα από κάτω, αλλά ο Θοδωρής μια χαρά. Τον ρώτησα κάποια στιγμή “γιατί, Θοδωρή μου, τόσο καιρό έκρυβες πως είστε ζευγάρι και ξαφνικά εδώ και ένα χρόνο είστε πιο απελευθερωμένοι; Τι άλλαξε;”. Και μου απάντησε “Άλλαξε πως πήρα την απόφαση να μιλάω για τα προσωπικά μου και να μοιράζομαι ό,τι αφορά τους ανθρώπους που αγαπώ. Η Σμαράγδα με έχει στηρίξει και είναι δίπλα μου”. Πήρα λοιπόν θάρρος και συνέχισα. “Θα παντρευόσασταν;”. Έφαγα μια κλοτσιά από τη Σμαράγδα, αλλά δεν πτοήθηκα. Βέβαια, η συνέντευξη έγινε την ώρα που δοκιμάζαμε βότκες. Ο Θοδωρής δεν πίνει και εγώ με τη Σμαράγδα είχαμε πιει ‒ γιατί, όπως ξέρεις, στα γυρίσματα κάθε κομμάτι το κάνεις μερικές φορές για να βγει, οπότε είχαμε πιει αρκετά».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.