Νίκας καλεί… Σπίρτζη για τη διάβρωση των ακτών και ζητά εκπόνηση μελέτης

Την εκπόνηση μελέτης για την αντιμετώπιση των φαινομένων κατολισθήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μικράς Μαντίνειας, ζήτησε από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη στο πλαίσιο του 10 Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου που έγινε στην Τρίπολη, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Ο κ. Νίκας, επεσήμανε πως πρέπει να γίνουν τα απαραίτητα έργα προστασίας από τη διάβρωση και γνωστοποίησε στον υπουργό, αλλά και τον γενικό γραμματέα Γιώργο Δέδε και τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, με έγγραφο που συνέταξε η διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, το εν λόγω πρόβλημα. Το έγγραφο, συνοδευόταν και από φωτογραφική τεκμηρίωση, με την επισήμανση ότι η κατολίσθηση, έχει δημιουργήσει σοβαρό κίνδυνο στις ιδιοκτησίες που βρίσκονται στο φρύδι του πρανούς. Επίσης, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, σοβαρός κίνδυνος έχει προκληθεί για την ευστάθεια της παραλιακής δημοτικής οδού, η οποία διέρχεται παράλληλα και σε μικρή απόσταση από το κατακόρυφο παραθαλάσσιο μέτωπο και η οποία εξυπηρετεί τον οικισμό Μικρής Μαντίνειας, αλλά και τους παραλιακούς οικισμούς του όμορου προς νότο Δήμου Δυτικής Μάνης.
«Το κατολισθητικό αυτό φαινόμενο παρατηρήθηκε προσφάτως και σε παραπλήσιες θέσεις και εκτιμάμε ότι θα ενταθεί και θα επεκταθεί στο άμεσο μέλλον», ανέφερε ο κ. Νίκας, ο οποίος επεσήμανε μάλιστα, ότι δεν είναι ζήτημα μόνον των ανατολικών ακτών της Καλαμάτας, αλλά ολόκληρου του μεσσηνιακού κόλπου.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ