Νέες απειλές από αναρχικούς: Θα χυθεί αίμα αν πεθάνει ο Ντίνος

Νέο γύρο επιθέσεων, που θα ακολουθήσει απόψε το βράδυ, προαναγγέλλουν οι αναρχικοί “σύντροφοι” του έγκλειστου στις Φυλακές Λάρισας, Ντίνου Γιαγτζόγλου.

Όλη η ανακοίνωση – ανάληψη ευθύνης

«Χτές το βράδυ επιτεθήκαμε στα ΜΑΤ στη περιοχή των εξαρχείων με δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες. Η επίθεση αυτή εντάσεται στο κύμα αλλήλεγγυης που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε όλη την χώρα, για τον απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου. Ένα κύμα που θα σαρώσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα κάνει τον Δεκέμβρη του 2008 μια ευχάριστη ανάμνηση για τους μπάτσους αν ο Ντίνος πάθει το παραμικρό. Αυτή τη φορά θα χυθεί αίμα αν πεθάνει ο Ντίνος…

Είμαστε πολλοί, είμαστε οργισμένοι…

Νίκη στον αγώνα του απεργού πείνας-δίψας Ντίνου Γιαγτζόγλου

Άμεση Μεταγωγή του στις Φυλακές Κορυδαλλού

Ραντεβού και σήμερα το βράδυ στους δρόμους της οργής ακόμα πιο δυνατά…

Αναρχικοί/ες»

Στο νοσοκομείο Λάρισας ο 29χρονος

Χθες το απόγευμα ο απεργός πείνας και δίψας Κ. Γιαγτζόγλου διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Λάρισας.

«Το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός βρίσκεται υπό το καθεστώς απεργίας πείνας και δίψας ήδη στο νοσοκομείο, σημαίνει ότι οι χειρότεροι φόβοι μας για κίνδυνο της ζωής του, έχουνε επιβεβαιωθεί» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Εκρηκτική  νύχτα σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου

Τα επεισόδια που ξεκίνησαν την Τετάρτη με τα σπασμένα μαγαζιά στην Ερμού, την κατάληψη στα γραφεία της «Αυγής» και τις επιθέσεις σε άλλους στόχους, από αντιεξουσιαστές και αναρχικούς σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, συνεχίστηκαν και το βράδυ.

Μετά την γνωστοποίηση της μεταφοράς του Γιαγτζόγλου από τις φυλακές της Λάρισας, στο νοσοκομείο, εξαντλημένος από την απεργία πείνας και δίψας στην οποία βρίσκεται για ένατη μέρα σήμερα, πυροδότησε νέες αντιδράσεις.

Γύρω στις 11 το βράδυ της Τετάρτης, στόχος έγινε το δικαστικό μέγαρο της Ξάνθης, όταν ομάδα νεαρών επιτέθηκε με πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα, προκαλώντας φθορές στην κεντρική είσοδο του κτιρίου και αποχώρησαν όταν οι αστυνομικές δυνάμεις έφθασαν στο σημείο.

Στην Πάτρα, η πορεία των αντιεξουσιαστών ολοκληρώθηκε γεμίζοντας με συνθήματα υποστήριξης στον 29χρονο, καταστήματα, τράπεζες και εκκλησίες.

Την σκυτάλη πήρε η Αθήνα, όταν γύρω στα μεσάνυχτα, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ κατά ανδρών των ΜΑΤ, έξω από το Πολυτεχνείο.

Η νύχτα είχε και εμπρηστική επίθεση σε υποκατάστημα τράπεζας στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Άγνωστοι, τοποθέτησαν γκαζάκια και όταν εξερράγη ο μηχανισμός προκλήθηκε φωτιά, η οποία επίσης αντιμετωπίστηκε άμεσα.

Αν και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό, αν υπάρχει σύνδεση με την υπόθεση Γιαγτζόγλου, προβληματισμός επικρατεί και για το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε αυτοκίνητα, στην Κυψέλη, στα Λιόσια και την Αγία Βαρβάρα.

Καταδρομική επίθεση κατά των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή πραγματοποίησαν άγνωστοι, τα ξημερώματα. Η επίθεση εκτιμάται ότι συμπεριλαμβάνεται στις σχετικές αντιδράσεις αντιεξουσιαστών για τον απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου. Σημειώνεται, ότι δεν υπάρχουν συλλήψεις για την ώρα.

Κατάληψη στην Αυγή, καταστροφές στην Ερμού για τον Γιαγτζόγλου. Οι απειλές των αναρχικών

Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών: Μας λείπει προσωπικό και αυτό που υπάρχει φυλάει σταθερούς στόχους

«Το πρόβλημά μας είναι η περιπολία, η αποτροπή και η σύλληψη. Πρώτον μας λείπει κόσμος, δεν υπάρχει προσωπικό, έχει να γίνει πρόσληψη αστυφυλάκων και ειδικών φρουρών χρόνια και δεύτερον το προσωπικό που υπάρχει δαπανάται, κατασπαταλάται στη φύλαξη σταθερών στόχων», είπε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, σχολιάζοντας το μπαράζ επιθέσεων από αντιεξουσιαστές.

Μάλιστα, ο Βασίλης Ντούμας κατήγγειλε ότι « η “ΔΙΑΣ”, αν ήταν πέντε στη φρούρηση στόχων, έγιναν δέκα. Είναι καθηλωμένοι. Είναι σοβαρό το αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών».

Στο ερώτημα αν θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, απάντησε: «Αν ο κ. υπουργός δεν αποφασίσει να ενισχύσει το προσωπικό, να αποδεσμεύσει το προσωπικό από τους ειδικούς στόχους, να γυρίσουν στον τομέα, στον πολίτη, θα αλωνίζουν οι κακοποιοί».

Ο ίδιος ανέφερε, μιλώντας στον Σκάι, ότι «η Αστυνομία έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει και στρατηγικό σχεδιασμό και να κάνει αισθητή την παρουσία της στην αστυνόμευση αρκεί, όμως, να δοθεί η πολιτική εντολή να κινηθεί η Αστυνομία σε αυτά τα πλαίσια. Και μη ξεχνάμε πάντοτε ότι όλοι αυτοί που δρουν και αλωνίζουν έχουν ένα ορμητήριο και ένα καταφύγιο, τα άβατα. Κάθε Σαββατοκύριακο σπάνε και καίνε κατ’ έθιμο».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ