Με επιτυχία και συμμετοχή η εκδήλωση από το Σύλλογο «ΝΑΡΤΟΥΡΑ» στη Στούπα!

Με μια Κυριακή λουσμένη από το φως του ήλιου που αντανακλούσε πάνω στο γαλάζιο της θάλασσας, στο γκρίζο της μανιάτικης πέτρας και στο καταπράσινο, με πολύχρωμες πινελιές, τοπίο ενός ακόμα επίγειου παράδεισου του τόπου μας, που ονομάζεται «Δυτική Μάνη», το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ» ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία, μια ακόμη δράση του!

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η εμπειρία όλων όσων συμμετείχαν στην προχθεσινή εκδήλωση του Σωματείου, που περιλάμβανε κλασική και θρησκευτική μουσική από όλο τον κόσμο, από το Διεθνές Μουσικό Χορωδιακό Σύνολο «Allegri» -υπό την διεύθυνση της μαέστρου του Αγγελικής Λαζάρου  – στη Στούπα,  και το Πολιτιστικό Κέντρο “Ν. Καζαντζάκης” και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Μάνης, σίγουρα θα τους μείνει αξέχαστη!

Τα μουσικά κομμάτια του προγράμματος ήταν τα εξής, με τη σειρά που παρουσιάστηκαν:

  1. Santa Maria Strela do Dia | Alfonso el Sabio
  2. Δόξα στ’ ονομάΤου | Zum Sanctus-Frantz Shubert
  3. Otce Nash -Our Father -ΠάτερΗμών | Nikolai Kedrov
  4. Tebe Poem | Dimitij Bortniansky
  5. Look at the World | John Rutter
  6. Dona Nobis Pacem
  7. Da cosi dotta man | Giovanni Pierlougi da Palestrina
  8. Swing the “Prelude” (From “Te Deum”) | Marc Antoinne Charpentier
  9. Let there be peace on Earth|Miller & Jackson
  10. Al Shlosha d’varim | music by Allan E. Naplan
  11. Siyahamba | Zulu Traditional
  12. Μήλο μου κόκκινο | Δημοτικό Νιγρίτας Σερρών

 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Αξίζει να σημειωθεί  ότι η εκδήλωση στηρίχθηκε εξολοκλήρου στην εθελοντική προσφορά και η είσοδος ήταν ελεύθερη για όλους!

Στον προαύλιο χώρο του κτιρίου υπήρχε έκθεση αγιογραφίας από ντόπιους καλλιτέχνες, και γενικότερα καλλιτέχνες της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας.

Η εκδήλωση έκλεισε με μια απρόσμενα ευχάριστη έκπληξη˙ Ο Χαράλαμπος (Μπάμπης)  Ραπτέας ανέβηκε στη σκηνή και ευχαρίστησε τους χορωδούς και τη μαέστρο τους με ένα μανιάτικο, παραδοσιακό τραγούδι της Μάνης, το οποίο ερμήνευσε με το δικό του ιδιαίτερο εκφραστικά τρόπο και προέτρεψε τη μαέστρο Αγγελική Λαζάρου να εντάξει στο ρεπερτόριό τους και κάποια παλιά, μανιάτικα, παραδοσιακά τραγούδια, για την επόμενη φορά που θα έρθουν στα μέρη μας! Η υπόσχεση από μεριάς της στην προτροπή αυτή, ήταν αναμενόμενη!

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Σωματείου για την Τέχνη & Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ» ευχαριστεί από καρδιάς όλους εκείνους που συντέλεσαν στην πραγματοποίηση, καθώς και στη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης με το Διεθνές Χορωδιακό Σύνολο Allegri, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 11 Μαρτίου 2018, στη Στούπα Δυτικής Μάνης.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι όλη η εκδήλωση στηρίχθηκε εξολοκλήρου στην εθελοντική προσφορά και η είσοδος ήταν ελεύθερη για όλους!

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Το Δ.Σ. του Σωματείου ευχαριστεί θερμά:

  • Τον δήμαρχο Δυτικής Μάνης, Ιωάννη Μαραμπέα για την παραχώρηση του Πολιτιστικού Κέντρου “Ν. Καζαντζάκης” στη Στούπα.
  • Τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Κουλουμπέρη που εκπροσώπησε τον δήμαρχο στην εκδήλωσή μας, ο οποίος δεν κατάφερε να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
  • Τα μέλη του πολυβραβευμένου, διεθνούς Χορωδιακού Συνόλου Allegri και της μαέστρου του Αγγελικής Λαζάρου, για την καταπληκτική μουσική εκδήλωση, πρωτόγνωρη για τα μέρη μας, και γεμάτη όμορφες εκπλήξεις.

Η εκδήλωση αυτή ήταν απόλυτα εμπνευσμένη -μουσικά και σκηνοθετικά-, με άρτια τεχνικά ερμηνείες, πρωτότυπες συνθέσεις(μία από αυτές μάλιστα, ακούστηκε για πρώτη φορά χθες, πανελλαδικά), άψογες εκτελέσεις γνωστών αλλά και σπάνιων μουσικών κομματιών, με μια όμορφη διάθεσή των χορωδών και της μαέστρου τους. Γίναμε όλοι κοινωνοί της ικανότητάς τους για μοίρασμα όλων αυτών των συναισθημάτων που εξέπεμπαν μέσα από τα τραγούδια και τη μουσική τους, καθώς και την έκκλησή τους για αδελφοσύνη, ειρήνη, συμφιλίωση και αγάπη μεταξύ των λαών όλου του κόσμου, ήταν άλλωστε και τα κυρίαρχα συστατικά για την επιτυχία της εκδήλωσης. Η επεξήγηση και η μετάφραση όλων των κομματιών που παρουσιάσανε, μας διευκολύνανε ακόμα περισσότερο ώστε να διεισδύσουμε στο νόημα όλων όσων πρεσβεύανε με τη μουσική τους. Με όλους τους παραπάνω τρόπους, καταφέρανε να μας ενώσουν και να μας εντάξουν όλους, σε ένα κλίμα ψυχικής ευφορίας, κατάνυξης, χαράς και αλεγκρίας. Απόλυτα συνεπείς δηλαδή στο όνομα της χορωδίας τους “Allegri”!!!

Τους ευχαριστεί επίσης πολύ, και για τα όμορφα δώρα τους: Ένα cd της χορωδίας τους με τίτλο “Sacred and Secular Songs”, καθώς και μια όμορφη κάρτα με αφιερώματα και υπογραφές τους. Το εξώφυλλο της κάρτας είχε μια θαλασσογραφία, έργο της πολυτάλαντης Penny Gower, όντας χορωδός κι αυτή.

  • Τους καλλιτέχνες αγιογράφους που συμμετείχαν με έργα τους στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Ν. Καζαντζάκης και που διανθίσανε με τη συμμετοχή τους ως προς την ποικιλία, την εκδήλωση.
  • Συγκεκριμένα ευχαριστεί: Την δασκάλα αγιογραφίας του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) Καλαμάτας, Μαρία Ρουκοσούγιεβα- Ζωγοπούλου, καθώς και τις μαθήτριές της Ιωάννα Κρέπαπα, Αγγελική Τζαβάρα, Ιωάννα Κούβελα. Επίσης, την συντοπίτισσα αγιογράφο, Βασιλική Χρυσικού.
  • Τον ηλεκτρολόγο Κώστα Οικονομέα, για τον ηλεκτρολογική μέριμνα του χώρου.
  • Τη Σοφία Μεκίρη, για τον καθαρισμό της αίθουσας.
  • Το Katerina’s Market του Σωτήρη Σαραντέα, που πάντα στηρίζει τις δράσεις μας με προθυμία.
  • Αλφαβητικά: Την Ποτούλα Δεληγιάννη, τη Μαρία Θωμέα, τη Βούλα Καπετανέα, τη Χρυσούλα Μαντζουνέα, την Εύη Μουστακέα, τη Ρούλα Μπεγιέτη, τη Σοφία Μπεκίρη, την Ανδρονίκη Παναγοπούλου, τη Βούλα Ραπτέα, την Ευθυμία Ραπτέα, και την Ελένη Τσιλιγονέα, για τα χειροποίητα εδέσματα που προσέφεραν για το μπουφέ μας, μετά την εκδήλωση, ολοκληρώνοντας έτσι τη φιλοξενία του Σωματείου στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες.
  • Τον γλύπτη Αλέξη Σαφαρή, για την προσφορά των υπέροχων πιστών αντιγράφων Κυκλαδικών Ειδωλίων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, που φιλοτέχνησε σε μινιατούρες –και που μπορούν να φορεθούν και ως κοσμήματα-, θέτοντάς τα αφιλοκερδώς στη διάθεση του Σωματείου, με σκοπό την απόκτηση κάποιων στοιχειωδών,  οικονομικών πόρων.
  • Τη Μαρία Βαλαβάνη, για τις υπέροχες φωτογραφίες της, με την ιδιαίτερη καλλιτεχνική της προσέγγιση.
  • Όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά τους, μετουσιώνοντας με τη συμμετοχή σας αυτή, σε ένα ακόμα υπέροχο μοίρασμα ΝΑΡΤΟΥΡΑ!

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Σωματείου για την Τέχνη και Φύση “ΝΑΡΤΟΥΡΑ”, ευελπιστεί να ολοκληρωθούν σύντοματα τα έργα ανακαίνισης του Πολιτιστικού Κέντρου “Ν. Καζαντζάκης”στη Στούπα (εσωτερικού και εξωτερικού χώρου), πραγματικό κόσμημα για την περιοχή, ώστε να μπορούνε όλοι να πραγματοποιούνε εκεί δράσεις, που προάγουν τον πολιτισμό του τόπου!

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ