Μήνυμα Χρυσοστόμου για την κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία και τη συνεχιζόμενη κρίση

Μια πολύ προσεκτική και συγκροτημένη παρέμβαση, με μεστό λόγο και χωρίς… περισσότερα από όσα θα έπρεπε, έκανε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, αναφορικά με την ελληνοτουρκική σχέση, στο «φόντο» της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο. Ο κ. Χρυσόστομος, εξέφρασε την ελπίδα, η υπόθεση να λήξει αίσια στις 30 του μηνός, οπότε και έχει οριστεί η συνάντηση μεταξύ των συνηγόρων του υπολοχαγού Αγγέλου Μητρετώδη, και του λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη με τον Τούρκο δικαστή, μιλώντας στον θρησκευτικό διαδικτυακό τόπο poimin.gr για τη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη συνάντηση αυτή, θα τεθεί το θέμα της προφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών, και θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα. Έτσι γίνεται εύκολα αντιληπτό πως εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο, τότε οι Έλληνες στρατιωτικοί θα συμπληρώνουν σχεδόν ένα μήνα στις τουρκικές φυλακές, με δεδομένο πως κρατούνται από την 1η Μαρτίου.

ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

«Την περίοδο αυτή, διερχόμεθα μια πολύ δύσκολη κατάσταση, εξαιτίας της φυλάκισης των δύο Ελλήνων αξιωματικών στην περιοχή του Έβρου και είναι νομίζω, από τα γεγονότα εκείνα που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα, από τη δημόσια και κοινή γνώμη, αλλά και από και όλους τους φορείς και τους θεσμούς της πατρίδας μας. Απαιτείται, πολύ μεγάλη προσοχή, σύνεση, υπευθυνότητα και αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι, ο καθένας στο χώρο που δραστηριοποιείται να βοηθήσει, ώστε την 30η Μαρτίου, να ζήσουμε όλοι, ένα γεγονός χαράς και να μην έχουμε δυσάρεστα επιπλέον γεγονότα», δήλωσε ο κ. Χρυσόστομος, τονίζοντας πως η Εκκλησία, από την πλευρά της, προσεύχεται ώστε τα παιδιά αυτά, να επιστρέψουν γρήγορα στα σπίτια τους και να ζήσουν μαζί με τους οικείους τους, το μήνυμα της χαράς και της ελπίδας της Ανάστασης του Χριστού που έρχεται μετά από λίγες ημέρες.

ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ

«Προσευχόμαστε, ο Θεός να τους δώσει δύναμη και να τους οπλίσει με υπομονή. Οι γονείς, με το θάρρος, την υπομονή και την καρτερικότητά τους, να σταθούν δίπλα στα παιδιά τους, να τα ενισχύσουν και γρήγορα, δικαιωμένα να γυρίσουν στις οικογένειές τους και την πατρίδα μας. Ευχή όλων μας είναι, γρήγορα να τελειώσει αυτή η δοκιμασία των παιδιών και να μην ξαναζήσουμε τέτοιες αγωνίες που έρχονται να προστεθούν στην ήδη κρίσιμη υφιστάμενη κατάσταση, όχι μόνο με τους γείτονές μας, αλλά εξαιτίας και της κρίσεως που διερχόμαστε, η οποία δεν είναι πλέον κρίση οικονομίας, αλλά τείνει καταστεί σε κρίση της ίδιας της κοινωνίας και των ανθρωπίνων σχέσεων», δήλωσε με νόημα στο προσεκτικό μήνυμά του, ο ποιμενάρχης της Μεσσηνίας.

 

Γ. Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ