Λαοθάλασσα στην Ορεστιάδα για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς

Συλλαλητήριο συμπαράστασης στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, που κρατούνται στην Αδριανούπολη σήμερα, Κυριακή στην Ορεστιάδα.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση από τον κόσμο, από όλη την Ελλάδα κρατώντας ελληνικές σημαίες έφτασαν με κάθε τρόπο στην Ορεστιάδα, και από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της με σκοπό να κατευθυνθούν προς το τελωνείο των Καστανέων.

Δείτε live

Πορεία ειρήνης από τις Φέρες προς το τελωνείο των Κήπων προγραμματίζουν για αύριο Δευτέρα 27 Σύλλογοι και Φορείς από τις Φέρες.

Η ανακοίνωση

Tην Δευτέρα, 12-3-2018 και ώρα 14,00, διοργανώνουμε οι Φορείς της ευτήτερης περιοχής των Φερώνμηχανοκίνητη πορεία ειρήνης από τις Φέρες προς το τελωνείο των Κήπων.

Είναι ευθύνη όλων μας, που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε  στα σύνορα της χώρας μας να στείλουμε ξεκάθαρα μηνύματα προς όλες τις πλευρές:

ZHTAME TH ΓPHΓOPH AΠEΛEYΘEPΩΣH TΩN ΠAIΔIΩN MAΣ!

Oι οικογένειες των στρατιωτικών μας είναι οικογένειες όλων μας και θα έχουν την AMEPIΣTH ΣYMΠAPAΣTAΣH MAΣ!

TO MONO ΠOY MAΣ XΩPIZEI ME TOYΣ ΓEITONEΣ MAΣ EINAI 100 METPA NEPOY.

O Έβρος ποταμός ΠPEΠEI ME ΠOΛY ΔOYΛEIA KAI AΛΛHΛOΣEBAΣMO KAI AΠO TΙΣ ΔYO ΠΛEYPEΣ NA ΓINEI ΣYMBOΛO EIPHNHΣ, EYHMEPIAΣ KAI ANAΠTYΞHΣ TΩN ΛAΩN MAΣ!

ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΈΒΡΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ!

Απόφαση όλων είναι η διαμαρυρία αυτή να έχει μόνο ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ!

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΦΕΡΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΥΧΕΡΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΕΡΩΝ <ΑΓ.ΣΟΦΙΑ>

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΕΡΩΝ

Γ.Σ ΘΡΑΚΗ ΦΕΡΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΕΡΩΝ

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΕΡΩΝ

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΕΡΩΝ

ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΕΡΩΝ

ΛΥΚΕΙΟΥ ΦΕΡΩΝ

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΕΡΩΝ <ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ>

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΕΡΩΝ <ΟΡΦΕΑΣ>

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΕΡΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΦΕΡΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΠΛΟΥ

Τ.Ο.Ε.Β ΦΕΡΩΝ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΥΣΟΥΛΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΗΣΟΥ <Η ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ>

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΦΕΡΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ

ΓΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ ΦΕΡΩΝ

Π.Ε.Φ.Ο ΦΕΡΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΕΡΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΕΡΩΝ

Θείος Κουκλαντζή

Στο μεταξύ σε συνέντευξή του στον Σκάι, ο θείος του Δ.Κούκλατζη, Χρήστος, δήλωσε ότι οι γονείς του λοχία δεν είχαν καμία επαφή με το παιδί τους από το επισκεπτήριο της περασμένης Δευτέρας και μέχρι αύριο (στο επόμενο επισκεπτήριο).

Ο κ. Κούκλατζης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συγκινητική συμπαράσταση που εισπράττει η οικογένεια, λέγοντας ότι «μας δυναμώνει και μας δίνει αισιοδοξία και ελπίδα». «Ελπίζουμε, περιμένουμε, παίρνουμε δύναμη από τον κόσμο» ανέφερε.

Οι εξελίξεις

Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 13:30, στην κεντρική πλατεία, με μοναδικό αίτημα να επιστρέψουν στην Ελλάδα ο ανθυπολοχαγός Αγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η κινητοποίηση πρόκειται να είναι μεγάλη, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στο σημείο θα βρεθούν και οι γονείς των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

Άλλωστε, τη Δευτέρα θα βρεθούν ξανά στην Ανδριανούπολη, προκειμένου να επισκεφθούν τα παιδιά τους στη φυλακή όπου κρατούνται.

«Να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες ώστε να γυρίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα παλικάρια μας πίσω. Είμαστε ρεαλιστές βλέπουμε ότι η υπόθεση αυτή ίσως έχει αρκετά χρονικά μακρύ δρόμο ακόμη αλλά εμείς θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα της καλής γειτνίασης, της φιλίας μεταξύ των δύο λαών και να μπορέσουμε να βροντοφωνάξουμε αυτό το αίτημά μας να γίνουν όλες οι ενέργειες ώστε να γυρίσουν τα παιδιά μας πίσω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ποδηλατοπορεία με στόχο τη συμπαράσταση στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Δεκάδες ποδηλάτες του ποδηλατικού συλλόγου «Ρήσος» Ορεστιάδας πραγματοποίησαν λίγο πριν την έναρξη του συλλαλητηρίου πορεία προς το τελωνείο Καστανεών, όπου βρίσκονταν από νωρίς το πρωί αστυνομικές δυνάμεις.

Στην πορεία πήραν μέρος άνθρωποι όλων των ηλικιών και παρά τις αρχικές ανησυχίες της αστυνομίας δεν διαπιστώθηκαν ακραία στοιχεία.

Άλλωστε, οι διοργανωτές είχαν τονίσει από την αρχή ότι πρόκειται για μια ειρηνική πορεία.

«Καλούμε όλο τον εβρίτικο λαό, και όχι μόνο, να δώσει το παρών χωρίς κομματικές σημαίες και χωρίς κομματικά χρώματα», επισημαίνουν οι διοργανωτές σε μήνυμα τους και προσθέτουν: «Ένα ασήμαντο συμβάν στη μεθόριο παρέδωσε δύο δικούς μας ανθρώπους όμηρους στη γείτονα και έπληξε την αξιοπρέπεια και τη φιλοτιμία των Ελλήνων, ένστολων και μη.

Η συνεχιζόμενη κράτηση του Ανθυπολοχαγού Μητρετώδη Άγγελου και του Λοχία Κούκλατζη Δημήτρη μάς εξοργίζει και μας προσβάλλει προσωπικά όλους εμάς που ζούμε στον ακριτικό Έβρο και που πάντα ελπίζουμε σε μια ειρηνική συνύπαρξη με τη γειτονική χώρα. Η ειρηνική συνύπαρξη και η φιλία δεν μπορεί να είναι, όμως, μια μονόπλευρη επιθυμία και στάση, ειδικά όταν οι αρχές της άλλης πλευράς δίνουν όλο και περισσότερα σημάδια εκμετάλλευσης και επιβουλής.

Είμαστε σήμερα εδώ για να βροντοφωνάξουμε τη θέλησή μας για άμεση αποφυλάκιση των παιδιών μας από τις τουρκικές Αρχές, αφήνοντας τις νομικίστικες δικαιολογίες και τα κατασκοπευτικά σενάρια κατά μέρος» αναφερόταν στο κάλεσμα των διοργανωτών.

Πως εγινε η σύλληψη των δύο στρατιωτικών

Δραματική τροπή στα γεγονότα που συνέβησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά και στον τρόπο που έγινε η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, δίνουν νέα στοιχεία που βλέπουν το φως.

Πριν από τη σύλληψη των δύο Ελλήνων αξιωματικών από τους Τούρκους προηγήθηκε διαπραγμάτευση μίας ώρας.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, που επικαλείται στρατιωτικές πηγές, όταν η ελληνική περίπολος ακινητοποιήθηκε απο την ομάδα των Τούρκων, ο Έλληνας ανθυπολοχαγός κάλεσε απο το κινητό του τηλέφωνο τον Ταξίαρχο της περιοχής του εξηγώντας του τι είχε συμβεί. Η συνομιλία τους, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κράτησε πάνω από δέκα λεπτά.

Ακολούθως, ο Ταξίαρχος κάλεσε τον Τούρκο αξιωματικό, ο οποίος ήταν υπεύθυνος της τουρκικής ομάδας που είχε «πιάσει» τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ζητώντας του να τους αφήσει και να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους, όπως παγίως συνέβαινε ως τώρα σε περιπτώσεις όπου ελληνική ή τουρκική περίπολος περνούσε την μεθόριο γραμμή και βρισκόταν στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες από αξιόπιστες στρατιωτικές πηγές, η απάντηση που εισέπραξε ο Ταξίαρχος, μετά απο μακρά συζήτηση, ήταν ότι δεν μπορούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, καθώς το θέμα είχε ήδη ανατεθεί στην τουρκική Στρατοχωροφυλακή.

Παραγιουδάκης: Τούρκοι κομάντος συνέλαβαν τους Έλληνες στρατιωτικούς

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μανούσος Παραγιουδάκης, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει περίπτωση οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο, να έχουν μπει μέσα στο τουρκικό έδαφος κατά 253 μέτρα, όπως ισχυρίζονται τα τουρκικά ΜΜΕ.

«Ήταν στημένο το θέμα. Ποτέ μια αντίστοιχη περίπολος δε θα μπορούσε να συλλάβει τη δική μας περίπολο. Τα παιδιά αυτά ήταν και κατάλληλα προετοιμασμένα, είχαν οπλισμό, σφαίρες. Μια αντιστοιχία υπάρχει και απέναντι. Δεν μπορούσαν λοιπόν δύο Τούρκοι στρατιωτικοί να συλλάβουν τους δικούς μας σε καμία περίπτωση. Πολύ περισσότερο αυτό που ακούστηκε και διέρρευσε ότι τους συλλάβανε στο δικό μας έδαφος. Αυτό αποκλείεται», είπε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Πρέπει να ήταν κάποια άλλη δύναμη, εκπαιδευμένη για να κάνει αυτό το πράγμα. Πιστεύω ότι πρέπει να ήταν κάποια ομάδα ειδικών δυνάμεων που είχε ετοιμαστεί για να υφαρπάξει δύο Έλληνες στρατιωτικούς», τόνισε ο κ. Παραγιουδάκης.

newsbomb

topontiki

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ